Carpaccio od goveđeg filea
Sastojci:
300 g goveđeg filea
Za umak:
1 žumanjak
2 žličice senfa
6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 žlice mlijeka
1 žličica Worchestershire umaka
1 žlica limunova soka
sol
papar
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica kapara
Priprema:
Meso zamotajte u prozirnu foliju i stavite da odstoji oko sat vremena u zamrzivaču. Za to vrijeme pripremite umak.
Žumanjak i senf pjenasto miješajte električnom miješalicom te postepeno, kap po kap, dodajte maslinovo ulje i nastavite miješati dok umak ne postane svjetložut i poprimi izgled majoneze.
Dodajte mlijeko, Worchestershire umak, sok od limuna, sol i papar.
Meso izvadite iz folije i narežite oštrim nožem ili strojem za rezanje na što tanje odreske.
Odreske prekrijte prozirnom folijom i lagano ih istucite.
Izvor: coolinarika.com