'

Carpaccio od goveđeg filea

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Jelo iz sirovog mesa goveda, morskog psa ili tune, tanko narezano i istučeno, posluženo kao predjelo najčešće uz dressing od limunovog soka, maslinovog ulja, začina i listova salate zovemo carpacciom. Počnimo s goveđim.

Sastojci:

300 g goveđeg filea

Za umak:

1 žumanjak
2 žličice senfa
6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 žlice mlijeka
1 žličica Worchestershire umaka
1 žlica limunova soka
sol
papar

Za posluživanje:

1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica kapara


Priprema:

Meso zamotajte u prozirnu foliju i stavite da odstoji oko sat vremena u zamrzivaču. Za to vrijeme pripremite umak.
Žumanjak i senf pjenasto miješajte električnom miješalicom te postepeno, kap po kap, dodajte maslinovo ulje i nastavite miješati dok umak ne postane svjetložut i poprimi izgled majoneze.
Dodajte mlijeko, Worchestershire umak, sok od limuna, sol i papar.
Meso izvadite iz folije i narežite oštrim nožem ili strojem za rezanje na što tanje odreske.
Odreske prekrijte prozirnom folijom i lagano ih istucite.

Izvor: coolinarika.com

Popularni Članci