test

Ana Vukas nominirana je za nagradu Josipa Vancaš - dobrotvorka godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Dubrovačka vizažistica i humanitarka Ana Vukas nominirana je za nagradu Josipa Vancaš – dobrotvorka godine, a riječ je o nagradi koju dodjeljuje zaklada 'Zamah'.

Inače, Vukas je organizirala prvu humanitarnu akciju u prosincu prošle godine, nakon čega je nastavljeno s velikom humanitarnom akcijom 'Za Tijanov osmijeh', da bi sada Ana organizirala i akciju 'Dubrovački frizeri za Sašu.'

'Lijepo je pomagati drugima, to me ispunja. Imam oko sebe puno ljudi koji su spremni nesebično pomoći i zbog toga mi je sve puno lakše,' kazala je Vukas. Također je naglasila kako joj je velika čast biti nominirana zajedno s velikim brojem žena koje se već dulje vrijeme bave humanitarnim radom, dok je ona još uvijek poprilično nova u svemu tome.

'Organizirala je Ana lutrije, igraonice za djecu, modnu reviju, a sve za jedan Dječji osmijeh. Rekla je tada neka ovo bude tradicija za djecu koja nas trebaju. Citirat ćemo Anu: U ovom pomalo svijetu ravnodušnosti neću nikada ostati ravnodušna, uvijek i uvijek i uvijek ću pokušavati učiniti nešto da barem na trenutak promijenim jedan tužan život i nacrtam osmijeh na licu. Danas Ana i dalje pokušava. Osvješćuje ljude o opasnoj bolesti ALS. Dubrovački frizeri za Sašu- Ana opet uzima svoj kist u ruke, a sve kako bi Saša dobio svoj osmijeh, svoj ukradeni život nazad. Da, to je naša Ana, mlada žena iz Dubrovnika koja zaslužuje kandidaturu za Dobrotvorku godine!,' izneseno je u obrazloženju kandidature.

Popularni Članci