test

Kol'ko nas nema, jebote, kol'ko nas nema!

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL
U posljednjih 10 godina Hrvatska je ostala bez 400 tisuća ljudi. Uskoro će postati prva zemlja na svijetu koja će imati više branitelja nego stanovništva

U posljednjih deset godina Hrvatska je izgubila 400 tisuća stanovnika. Točnije rečeno 10 posto. To je kao da su Kina ili Indija izgubile stotinu milijuna ljudi, eto takvi su razmjeri demografske katastrofe. Ali ima i dobrih vijesti. U isto vrijeme dok Hrvatska gubi stanovnike, raste broj branitelja. Uskoro će se dogoditi da će Lijepa naša, kao prva država u historiji, imati više branitelja nego stanovništva. Brojne znanosti neće moći objasniti te nevjerojatne rezultate. Prvo matematika. Kako je moguće da neka zemlja ima više branitelja, nego što sveukupno ima ljudi? Statistika će matematici odgovoriti da ne zna, ali da je to istina. Onda će doći filozofija i pitati zašto se branitelji zovu branitelji? Naime, definicija branitelja jest da on brani neku državu od nekog agresora. Pod neku državu primarno spada neki narod, ali ako neka država uopće nema nekog naroda, kao u našem slučaju Hrvatska, koga točno hrvatski branitelj brani? Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino? Samog sebe? Onda se on ne bi trebao zvati branitelj, nego samobranitelj ili u najboljem slučaju smokvobranitelj.

Doduše, ne biste vjerovali, ali u Hrvatskoj osim branitelja ima čak nešto i civilnog stanovništva. Ne puno, riječ je o samo dvije skupine koje nisu napustile zemlju. To su uhljebi i privatni iznajmljivači. Šarena ekipica branitelja, uhljeba i privatnih iznajmljivača tumaraju pustom Hrvatskom gledajući utakmice nogometne i rukometne reprezentacije, zajedno slaveći njihove uspjehe i tugujući zbog francuskih poraza. Na prvi pogled oni su prijatelji, dok gledaju tekme, skupa pjevaju -  kol'ko nas nema, jebote kol'ko nas nema, kol'ko nas neeeemaaaa, jebote kol'ko nas nema – ali ispod mirne površine hrvatskog vulkana lava ne spava i samo je pitanje dana kada će se branitelji i uhljebi okrenuti protiv privatnih iznajmljivača. Pošto nikoga više u državi nema da ga se cucla, morat će se uvesti porez na nekretnine i doći će do krvavog građanskog rata. Naravno, privatni iznajmljivači neće imati šanse, jebote koliko god ih ima diljem jadranske obale, bit će ih premalo nasuprot braniteljima i uhljebima. Ovi potonji - gladni poreza, povlastica, božićnica, regresa i 13. plaća - krenut će preko brda prema obali, a privatni iznajmljivači zabarikadirat će se u gradske zidine i srednjovjekovne bedeme, te će pokušat obraniti svoj teško stečeni Airbnb kruh. Scena je poznata svakome tko je ikad razmišljao o pisanju filmskog scenarija. Uhljebi i branitelji spuštat će se s katapultima i konjima ka zidinama i pjevati:

Bježite ljudi, bjež'te iz grada, stiže ekipa pijana, bježite ljudi dok postoji nada, jer ovdje cucla Hrvatska…

Onda će iz grada u svijet pred pijanim sisavcima pobjeći i privatni iznajmljivači, pa će na sljedećem popisu biti još 400 tisuća stanovnika manje. Svećenici će plakati jer nestaje Hrvatska, iako su oni sada jedini koji se bave iznajmljivanjem apartmana bez da plaćaju porez. Upregnut će sve snage, čak će zabraniti pedofiliju u svojim redovima, jer klasični seks dvije odrasle osobe, tako barem pokazuju istraživanja, daje puno više trudnoća nego onaj s dječicom. Na vjeronauku će mladima, umjesto Ben Hura i Deset božjih zapovijedi, prikazivat porniće, a kardinal će čak promijeniti i kraj svete mise.

-Jebite se u miru – reći će on.

-Bogu hvala – neće odgovoriti nitko, jer će crkve biti prazne.

Ono malo mladih što živi u Hrvatskoj, seks bez kondoma će doživljavati kao adrenalinski sport. Tu generaciju budućnosti neće paliti bungee jumping, skok s padobranom i slične budalaštine, njima će ultimativna ludost, krajnji ruski rulet, biti sex without Durex. Samo oni najhrabriji međusobno će se prasnuti bez da peru noge u bječvama, a onda će sa strahom i zebnjom isčekivati mjesečnicu. Trudnoća u Hrvatskoj, zbog visokih troškova, još od davnih dana znači smrt kako za roditelje, tako i za bebu.

Mislite da pretjerujem? Pa evo, primjerice u Dubrovniku, ako niste bili te sreće da naslijedite nekretninu od babe, za nekakav dvosoban stan od 60 kvadrata, dat ćete oko 200 tisuća eura što je milijun i pol kuna. U isto vrijeme prosječna plaća u najjužnijoj županiji jest 6500 kuna što znači da će vam za stan trebati točno 230 mjeseci rada, odnosno skoro 20 godina bez da usput potrošite iti jednu jedinu kunu. Drugim riječima, ako oni istočnjaci lažu u vezi reinkarnacije, nema šanse da otplatite stan. Mislim u jednom životu. No čak i ako reinkarnacija postoji nisam siguran da bi vam banka dala kredit koji ćete otplaćivati i u sljedećem životu. U Hrvatskoj, bez nasljedstva, jedino beskućnici mogu imati djecu. A onda dođe korona, pa ih svuda zajebavaju da ostanu doma, hahahhahahha.

Točno 30 godina od priznavanja mlade, demokratske države, Hrvatska ima jednu jedinu šansu da preživi. Ako se iz proračuna i dalje misle isplaćivati svakakve budalaštine, jedina nada su (i)migranti. Prvi susjed se više neće prezivati Banac, nego će to biti neki Ganac, ili bilo koji drugi stranac.

Dobrodošli u Hrvatsku 21. stoljeća, zemlju branitelja, uhljeba i svećenika za koje rade Mame Biram Diouf i Muhamed Ali.

Nema tu Ali.

Ili-ili.

Popularni Članci