ŽUPANIJSKI HDZ NAKON IZBORA 'Naša pobjeda je bila premoćna, nećemo iznevjeriti građane'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije nakon izbora zahvalili su se biračima koji su ih podržali te tako osigurali pobjedu HDZ-a na nacionalnoj, ali i županijskoj razini.

- HDZ je u X. izbornoj jedinici pobjednička stranka koja je ostvarila sjajan rezultat od sedam mandata što je najbolji rezultat koliko pratim ovu organizaciji. Sve to govori o radu naših dužnosnika u jedinicama lokalne samouprave, ali i o radu i zalaganju predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića. Činjenica da smo osvojili sedam mandata, a sve druge opcije zajedno jednako toliko govori kako je jaka naša županijska organizacija. Pobijedili smo u svih pet gradova, Dubrovniku, Metkoviću, Opuzenu, Pločama, Korčuli i u 14 općina, a u našim 'utvrdama' smo ostvarili apsolutnu pobjedu - naznačio je Branko Bačić istaknuvši kako je HDZ u Gradu Dubrovniku dobio 40 posto podrške što je prema njegovom mišljenju zasluga gradonačelnika Mata Frankovića.

Bačić se osvrnuo kako im je takav rezultat podrška, ali i obveza.

- Naš program je bio 'Sigurna Hrvatska' što znači da se ne bojimo izazova te da ćemo realizirati projekte koje smo započeli kao i druge. Mi smo vjerodostojni u svome radu pa ćemo nastaviti raditi na gradnji autoceste do Dubrovnika, brze ceste do Zračne luke, Pelješkog mosta i prometnica oko njega, osam luka koje su presudne za život otočana, dnevnu bolnicu u Metkoviću, navodnjavanje Neretve... - nabrojao je Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić također se zahvalio građanima koji su podržali HDZ, ali i svima koji su izašli na izbore.

- To povjerenje smo dobilo iz nekoliko razloga, a jedan od njih je odličan rad ove vlade na čelu s Andrejom Plenkovićem koji je postigao velike rezultate i pronašao rješenje za krize Agrokor i COVID-19. To je priznanje i za naš program i liste koje su ulijevale povjerenje sugrađanima. Stojimo iza projekata u županiji koje smo zagovarali, građane nećemo iznevjeriti u narednom razdoblju - istaknuo je Dobroslavić.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kao peti na listi ulazi u sabor.

- Naša pobjeda je bila premoćna. HDZ u Dubrovniku je izgubio samo na dva biračka mjesta i to na jednom za dva glasa, a na drugom za 12 glasova razlike. To nas obvezuje i daje potvrdu da ova gradska uprava radi dobar posao u interesu grada. Vlada će se brzo formirati i nastavljaju se projekti tako da će Dubrovnik i dalje biti veliko gradilište u koje će biti uloženo 900 milijuna kuna za infrastrukturu. Ispred nas je izazovno vrijeme, ali zahvaljujući stabilnosti ove vlade, posebno ministru Zdravku Mariću koji ostaje na toj poziciji, očekujemo da će nas podržati - kazao je Franković koji je najavio kako će ući u sabor kao zastupnik, a odbio je navode da bi mogao dobiti neku funkciju u vladi.

- Moj interes je Grad Dubrovnik. Kandidirat ću se iduće godine za još jedan mandat, a nakon toga se neću više kandidirati niti za jednu političku funkciju - istaknuo je predsjednik dubrovačkog HDZ-a gradonačelnik Franković.

Popularni Članci