Župan Dobroslavić u Grčkoj na konferenciji o migracijama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu konferencije: „Utjecaj upravljanja migracijama i integracijom na lokalne i regionalne vlasti, posebice u pograničnim regijama, te potreba za jačanjem potpore koju institucije EU-a pružaju lokalnim i regionalnim vlastima“, koja se održava u gradu Alimos u Grčkoj.

S milijunima izbjeglica koje bježe iz Ukrajine migracijska situacija se preko noći drastično promijenila. Pored toga, i dalje postoji stalni priljev izbjeglica iz zemalja EU-a koje se nalaze na Sredozemlju – istaknuto je na konferenciji.

Europska unija se trenutačno suočava s velikim izazovima, a još je niz poteškoća pred nama. Lokalne i regionalne vlasti u pograničnim regijama zbog nejednake su raspodjele odgovornosti za upravljanje trenutačnom situacijom izložene velikom pritisku i traže ključnu potporu kako bi se mogle bolje nositi s tim izazovom.

Uz konferenciju, u Grčkoj se održava i vanjski sastanak Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucijske i vanjske poslove (CIVEX) Europskog odbora regija, na kojem će se uz prisustvo stručnjaka raspavljati i o reviziji upravljanja schengenskim područjem.

Popularni Članci