Župan Dobroslavić na Jadransko-jonskom forumu mladih: “Budite kreatori vlastite budućnosti!”

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić, u funkciji predsjednika Jadransko-jonske euroregije, govorio je na otvaranju trećeg Jadransko-jonskog foruma mladih koji se održava u Tirani.

Župan Dobroslavić je istaknuo da je 2022. godina puna mogućnosti za mlade. “Završna konferencija o budućnosti Europe, Europska godina mladih, Tirana Europska prijestolnica mladih i današnji Forum, sve su to inicijative kojima je cilj izgradnja novog puta angažmana mladih u EU i šire. Od 2018. godine kroz Jadransko-jonsku euroregiju u okviru inicijative AI-NURECC, radimo na uspostavljanju dijaloga s mladima i organizacijama mladih u svih deset zemalja sudionica Makroregionalne strategije za Jadransko-jonsku regiju (EUSAIR), te na jačanju suradnje s ciljem identifikacije mladih kao dionika Strategije” – naglasio je župan Nikola Dobroslavić.

“Povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira istaknula je da mladi ljudi mogu postati nositelji promjena, poduzetnici i inovatori u svojim lokalnim zajednicama. Potrebna nam je vizija mladih ljudi, angažman i sudjelovanje u oblikovanju budućnosti EU-a, ne ostavljajući nikoga i ni jednu regiju iza sebe” – rekao je župan Dobroslavić naglasivši pritom da se mladim ljudima u Jadransko-jonskoj regiji želi dati prilika da budu kreatori vlastite budućnosti, da se umreže i potiču aktivnosti za postizanje ovog cilja. Zato smo vas pozvali na današnji Forum, kako biste identificirali vaša očekivanja i prioritete, kako biste prepoznali izazove koji su pred vama i, prije svega, bili inspirirani svojom vizijom budućnosti” – zaključio je župan Dobroslavić.

Forum mladih kao dio projekta AI-NURREC PLUS održava se uz 7. godišnji forum Makroregionalne strategije EU za Jadransko-jonsku regiju (EUSAIR) čiji je domaćin ove godine Republika Albanija. Makroregionalna Strategija EU-a za Jadransko-jonsku regiju pokrenuta je 2014. godine, a uključuje države članice EU kao i države u procesu pristupanja koje svoju suradnju temelje na četiri područja, plavom rastu, prometu, kvaliteti okoliša i održivom turizmu.

Popularni Članci