Zračna luka Dubrovnik mijenja ime, poznato po kojem velikanu će se zvati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
U Palači Ranjina održan je sastanak na temu dodavanja imena znastvenika Ruđera Boškovića nazivu Zračne luke Dubrovnik.

Riječ je o daljnjem koraku u realizaciji dugogodišnje inicijative kojom bi se odala počast poznatom i povijesno iznimno važnom hrvatskom znanstveniku, rođenom u Dubrovniku. Današnjim sastankom službeno je pokrenuta procedura kojom bi se navedeno i realiziralo. Inicijativa će se provesti odgovarajućim aktima na Skupštini društva u suglasnosti s Vladom RH.

Današnji sastanak inicirao je župan Nikola Dobroslavić, a na njemu su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te predstavnik Općine Konavle, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Zračne luke Mario Curić kao predstavnici suvlasnika Zračne luke, direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober sa suradnicima, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić te vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika Krešimir Marković.

Inicijativa za dodavanje imena Ruđera Boškovića u naziv dubrovačke zračne luke pokrenuta je još u vrijeme obilježavanja 300. obljetnice smrti velikog znanstvenika, a sad će se i operativno provesti.

Na sastanku je istaknuto kako se nismo dovoljno odužili dubrovačkom, hrvatskom i svjetskom velikanu Ruđeru Boškoviću za ono što je on dao čovječanstvu pa je ovo jedan dobar način za to.

Popularni Članci