U Poduzetničkom inkubatoru Ploče predavanje o deficitarnim zanimanjima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Centar za poduzetništvo Dubrovačko neretvanske županije aktivno se uključio u kampanju Europske komisije pod nazivom “Europe in My Region”. 

 U sklopu manifestacije “Dani otvorenih vrata EU projekata” te u suradnji s Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije i Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Dubrovnik, u Poduzetničkom inkubatoru Ploče organizirano je predavanje na temu deficitarnih zanimanja uz predstavljanje i obilazak poduzetničkog inkubatora čija realizacije je financirana putem EU fondova.

Predavanje je održano učenicima osmih razreda OŠ “Vladimir Nazor Ploče”, a odnosilo se na pregled deficitarnih zanimanja i mogućnosti obrazovanja za obrtnička zanimanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prednosti izbora upravo deficitarnih zanimanja, mogućnostima koje im se pružaju nakon stjecanja obrtničkog zvanja te pregled dostupnih stipendija. Učenicima se predstavio i uspješan pločanski obrtnik Goran Marković, vlasnik frizerskog salona Gogo.

Europe In My Region je komunikacijska kampanja koja se provodi na razini EU-a kao način poticanja građana da otkriju projekte u svojoj blizini koje financira EU te da saznaju više o njima.

Popularni Članci