U PARKU BEZ MASKICA, RAZMAKA... Djeco, ne činite ovo svojim roditeljima, djedovima, nonama (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Više čitatelja Dubrovačkog dnevnika poslalo je fotografije na kojima se vidi grupica maloljetnika koji se druže u parku u Čokolinu, bez maskica, rukavica, zaštitne opreme, a što je najvažnije - bez preporučenog razmaka. 

Bez obzira na upozorenja koja je postavio Grad Dubrovnik, ali i mjere koje je uveo Nacionalni stožer, čitateljice tvrde da su zaštitne trake poderane, a kako se dio maloljetnika u njemu slobodno druži. 

Logično je kako je mlađoj populaciji posebno teško ostajati kod kuće tijekom pandemije koronavirusa, no vrijedi apelirati da svojim odgovornijim ponašanjem mogu zaštititi svoje none, djedove, roditelje, kronične bolesnike s kojima su u kontaktu, bilo da je riječ o članovima njihove obitelji ili poznanicima. Ostajanje doma može spriječiti scenarij koji se događa u Italiji gdje je samo jučer preminulo gotovo tisuću osoba, a gdje su nositelji virusa i glavni čimbenici širenja zaraze upravo mladi ljudi koji se ne drže propisa. Također, može smanjiti brojku umrlih od koronavirusa koji se u Hrvatskoj popeo na pet osoba.

Popularni Članci