TOP PET ZAPLJENA U HRVATSKOJ Johny nanjušio 25 kilograma kokaina kod Talijana u redovnoj kotroli kod Ploča

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: , Goran Mratinović, Policija
Suradnjom Carine Dubrovnik i policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer kod Ploča, na predjelu Baćina, zaplijenjeno je gotovo 25 kilograma kokaina visoke kvalitete čija se vrijednost procjenjuje između 17 i 20 milijuna kuna. Droga je pronađena tijekom policijske akcije pojačanog nadzora pograničnog područja čiji je cilj suzbijanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta.

Drogu je pronašao policijski pas Johny, belgijski ovčar, prilikom rutinske kontrole automobila talijanskih registracijskih oznaka. Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević je pojasnio kako su policajci tijekom obavljanja uobičajene zadaće provodili dubinsku kontrolu vozila.

- Ova zapljena spada u top pet na području Hrvatske, a jedna je od najvećih u zadnjih 20 godina na području naše policijske uprave. Vrijednost na tržištu se može upeterostručiti kada se dodaju određene supstance. Ponosan sam što smo uspjeli spriječiti da ova droga ne završi na ulici - naznačio je Pavličević te dodao kako su pojačano kontrolirali vozila jer su očekivali ovakve slučajeve za vrijeme pandemije koronavirusa kada je promet normaliziran. Zanimljiv podatak je naveo Pavličević, a to je da količina zaplijenjenog kokaina predstavlja polugodišnju potrošnju na području Zagreba.

Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica pojasnio je kako je došlo do pronalaska droge.

- Jučer oko 11 sati na području Policijske uprave Ploče, na magistrali, službenici su radili s kolegama iz Carine pojačan nadzor roba. Došao je Mercedes talijanskih tablica kojim je upravljao 49-godišnji talijanski državljanin, a naš policijski pas Johny je reagirao na područje gdje sjedi suvozač. Zbog svega toga imali smo osnovanu sumnju da je u pitanju droga te smo zatražili nalog za pretragu i pronađeno je 11 paketa te je kasnije utvrđeno kako je riječ o 24,78 kilograma kokaina. Talijan koji je uhićen je išao iz područja Ploča prema Splitu, sumnjamo da je ilegalno prešao granični prijelaz iz susjedne države, a drogu je namijenio za europsko tržište - naznačio je Zoran Tikvica.

Voditelj Jedinice za mobilne službe - Carina Dubrovnik Pero Perić istaknu je kako je suradnja policije i carine kontinuirana te da je zadovoljan zajedničkim aktivnostima. U ovom otkriću su sudjelovala dva carinska službenika, pet policajaca i dvogodišnju pas za detekciju droga.

Popularni Članci