RJEŠENJE ZA GUŽVE U ŽUPI 'Građani ne mogu čekati u kilometarskim kolonama, reagirajte sukladno potrebi i napravite ovo'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
"Poštovana gospodo iz Hrvatskih cesta i lokalne samouprave Župa dubrovačka kao i ostale odgovorne službe molimo vas da pratite stanje prometa na vlastitom području i reagirate sukladno potrebi", upozorili su iz udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik osvrnuvši se na prometne gužve u Župi dubrovačkoj.

Danas u poslijepodnevnim satima ponovno se čekalo se satima u kilometarskoj koloni. Od Cavtata, Duboke Ljute do Plata pa sve do Grada spojila se ogromna kolona zbog čega su sudionici u prometu bili nervozni, a vrućina je pogoršavala dodatnu netrpeljivost. Ipak, najveću frustraciju izaziva nebriga odgovornih da ljudima olakšaju prometovanje na tako važnoj dionici.

Iz udruge Sigurnost u prometu osvrnuli su se na ovaj gorući problem.

"Ne može se dogoditi da građani stoje u kilometarskim kolonama s djecom na 38 stupnjeva, kao da su na graničnom prijelazu. Ne može se dogoditi da u slučaju potrebe za žurnim službama, Hitne pomoći ili vatrogascaca, intervencija bude zakašnjela i da se izgube ljudski životi i imovina!", poručili su dodavši kako je navedeno nedopustivo, a ponudili su i rješenje problema.

"Reagirajte sukladno potrebi pa u razdoblju od 7 do 10 i od 13 do 17 sati kada su "udarne" gužve osigurajte protočnost tako da semafore isključite i stavite na treptajuće žuto kako ne bi dolazilo svakodnevno do istih zastoja", savjetuju iz udruge Sigurnost u prometu.

TKO NE MORA, NEKA NE IDE Kolone od Cavtata do Grada

Popularni Članci