'

Raspušta se HDZ Dubrovačko-neretvanske županije, Krešimir Vejić povjerenik!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Burno je na sastanku Županijskom odboru HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije koji je u tijeku.

Iako se trebalo izglasati ime kandidata za župana, sve je propalo jer Predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić nije želio provesti odluku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o tome da Nikola Dobroslavić ne bude kandidat za župana.

Naime, Tomislav Karamarko, a zajedno s Dubravkom Šuicom želi na to mjesto dugogodišnjeg predsjednika TZ Hrvatske Nika Bulića, dok većina u ŽO želi upravo aktualnog župana Dobroslavića.

Iako je sastanak još u tijeku doznajemo kako je odluka o raspuštanju, ukoliko se Dobroslavića ne eliminira, već donesena te da će povjerenik županije biti aktualni gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić. 

Ne bude li po volji vrha, može se očekivati raspuštanje Županijske organizacije, a formalnu odluku bi donijelo Predsjedništvo HDZ-a na sastanku koji će se održati sutra i prekosutra u Opatiji.

18:35 Bačić je završio uvodno izlaganje i rekao kako Nikolu Dobroslavića nisu podržavali niti Ivo Sanader, ali ni Luka Bebić.

19:20 Novinarima je pristup zabranjen, a u tijeku je pauza. Članovi ŽO su neformalno obavijestili novinare kako će rasprava zasigurno trajati još minimalno sat vremena. Neslužbeno se izjavljuje kako je za sada samo jedan kandidat predložen, a pretpostavka je kako se radi o Dobroslaviću.

19:30 Vlahinić, član ŽO iz Dubrovnika je predložio da se ne raspravlja o kandidatu te da se odmah glasa, međutim na raspravu se par članova javilo za raspravu...

19:50 Potvrđeno je, Nikola Dobroslavić je jedini kandidat ŽO, a mimo volje središnjice. 

20:10 Nikola Dobroslavić potvrdđen kao kandidat HDZ-a!

 

 

 

 

Popularni Članci