Predavanje uz Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organiziralo je predavanje pod naslovom „Rad sa ženama, žrtvama obiteljskog nasilja, u domu sv. Ana Rijeka“.

O najbitnijim izazovima na koje je nužno obratiti pozornost u komunikaciji sa ženama žrtvama nasilja, časna sestra Benedikta Nina Krapić, govorila je iz primjera riječkog doma u kojem i sama radi te je sudionicima današnjeg predavanja predstavila istine i zablude koje se tiču problema nasilja u partnerskim odnosima. Na interaktivnom predavanju bili su članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama Dubrovačko-neretvanske županije koji su sastavljeni od predstavnika županije, županijskih vijećnika, Centra za socijalnu skrb, Zavoda za javno zdravstvo, županijskog i općinskog suda, udruga civilnog društva, Sveučilišta u Dubrovniku i  predstavnika medija.

Na predavanju su bili i predstavnici Caritasa Dubrovačke biskupije koji je partner u provedbi projekta Josipov dom u kojem će se ubuduće u svakodnevnom radu susretati sa sličnim problemima. Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije upravo provodi projekt „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji – Josipov dom“ kojim će se osigurati trajno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Iskustva doma sv. Ana vrijedan su izvor informacija kako za privremeno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja, tako i za projekt „Josipov dom“ kroz koji će 2023. biti osigurano trajno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Popularni Članci