'

PONOS DUBROVAČKE POLICIJE Petar Volarević je najspremniji policajac Hrvatske! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU DN
Petar Volarević je ponos ne samo svoje obitelji, već i svoje policijske obitelji - Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević primio je danas Petra Volarevića - najspremnijeg policajca hrvatske.

Čestitao mu je na ostvarenim rezultatima i uspjesima koje je postigao ove godine pobjeđujući hrvatske predstavnike na prestižnom natjecanju „Štit Domovine Pula 2024.“  koje se održavalo na području Pule i Medulina. Riječ je o natjecanju koje se u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova održalo već šestu godinu, a na kojem su sudjelovali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, veterani Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, pripadnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, kao i policijski službenici stranih policijskih snaga iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i Sjeverne Makedonije.

Natjecanje se po prvi put organiziralo na području Istarske županije, a nakon dvodnevnih kvalifikacija, 89 najspremnijih natjecatelja točno u 13 sati krenulo je s rta Kamenjak u borbu s izazovnom stazom duljine oko 36 kilometara, na kojoj su trčeći ili hodajući uz pomoć kompasa i topografskih zemljovida, noseći pritom obaveznu opremu i naoružanje ukupne mase oko deset kilograma, obavljali složene vojno-policijske zadaće. Morali su uspješno proći navigaciju, prelaziti preko užeta i pješačkih prepreka, veslati, sastavljati i rastavljati oružje, savladati situacijski ulazak u prostoriju i gađanje te spuštanje niz liticu Cave Romane, nakon čega su utrčali u Arenu i pozdravom hrvatskoj zastavi odali počast svima onima koji su položili svoj život za Domovinu.

Od šest ovakvih natjecanja, koliko ih je MUP do sada organizirao, Petar Volarević dva se puta plasirao na drugo mjesto, jedan put na treće, a ove godine odnio je pobjedu.
Osim što je vrhunski sportaš, Petra Volarevića odlikuju osobine izvrsnog čovjeka i policijskog službenika koji je dio Policijske uprave dubrovačko-neretvanske već 13 godina, kao pripadnik Interventne jedinice policije.

Za ovo prestižno natjecanje intenzivno se pripremao trenirajući svaki dan od početka ljeta, trčeći dnevno između 15 i 30 km.

Osim čestitki za ovaj izvanredan uspjeh, načelnik Pavličević je Petru čestitao i na svim dosadašnjim osvojenim trofejima na sličnim natjecanjima.

Popularni Članci