KAZNENA PRIJAVA PROTIV TROJICE OSUMNJIČENIH Policajac udaljen iz službe zbog protuzakonitog ribolova u NP Mljet

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave tri muške osobe u dobi od 58, 50 i 18 godina, od kojih je jedan policijski službenik, osumnjičeni su za kazneno djelo „Protuzakoniti lov i ribolov“. 

Osumnjičeni su u četvrtak, 5. rujna, oko 11 sati, zatečeni u Nacionalnom parku Mljet, gdje je ribolov zabranjen, u obavljanju ribolova  nedozvoljenim sredstvom. Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri, a osumnjičeni policijski službenik je udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Podjetimo, Dubrovački dnevnik je pisao kako je u krivolovu zatečen bio i policijski službenik i bivši voditelj kriminalističke policije PP Ston L.M. koji se prema našim saznanjima odbio predstaviti sve do dolaska u policijsku postaju. Ekipa koja je zatečena na plovilu, neslužbeno doznajemo, je odgovorila kako 'nemaju više goriva i kako ne mogu u policijsku postaju'. Nakon toga su dotegljeni od Mljeta do Dubrovnika gdje su odvedeni u postaju.

Neslužbeno doznajemo kako je među ulovom bila i oborita riba škrpina, ali i jastozi, hlapovi što je otvorilo pitanje namjene ulova, posebno ako se u obzir uzme kako je vlasnik plovila na kojem su zatečeni ujedno i vlasnik restorana.

POLICAJAC U PREKRŠAJU Bivši voditelj krim policije u Stonu s ekipom lovio oboritu ribu gdje se to ni u ludilu ne smije

Popularni Članci