test

Učitaje prijašnje vijesti
korona

BRITANSKI SOJ I KOD NAS? Markotić: Dokazan je u više uzoraka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ dr. Alemka Markotić na konferenciji za novinare govorila je o britanskom soju virusa.
dnž

POČELI SASTANCI NA PROJEKTU Trajno sklonište za žrtve nasilja uskoro realnost (FOTO)

Prvim radnim sastankom partnera projekta ‘Josipov dom’ počele su aktivnosti na uspostavljanju sustava podrške i rekonstrukciji objekta sigurne kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
reakcija

UGOSTITELJI ĆE PRIČEKATI Farčić: Odluka Stožera je bila očekivana, no sad vidimo da su ipak privatna okupljanja generirala novo žarište, ne ugostiteljski objekti

Sve veći broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji  naveo je lokalni stožer da donese odluku, po preporuci nacionalnog, o nepopuštanju mjera. 
covid 19

KORONA U ŽUPANIJI Novozaražene 83 osobe, od tog 41 iz Dubrovnika, 25 iz Konavala

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 83 nova slučajeva zaraze koronavirusom (27 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 41 osobi iz Dubrovnika, 25 iz Konavala, deset iz Župe dubrovačke, četiri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Stona te jednoj iz Metkovića.
'Budimo ljudi u prvom redu'

NIJE SLUŽBENA ODLUKA ŠKOLE, ALI... Razrednica poručila Konavljanima da ostanu doma?!

Načelnik Općina Konavle Božo Lasić na svome Facebook profilu komentirao je odluku razrednice iz jedne škole koja bi mogla ukazati na potencijalnu diskriminaciju učenika iz ove općine.  Inače zbog povećanog broja zaraženih u Dubrovniku, Konavlima i Župi škole su prešle na online nastavu, osim završnih razreda.
kod nikoline trojić

Veleposlanik Republike Indije u posjeti Županijskoj komori Dubrovnik

NJ.E. Raj Kumar Srivastava, prije pet mjeseci postao je novi veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj. U sklopu poslovne turneje upoznavanja Hrvatske i njezinih institucija posjetio je danas (25. veljače) Županijsku komoru Dubrovnik i sastao se s predsjednicom Trojić.
dnž

Župan u nastupni posjet primio veleposlanika Indije

Župan Dobroslavić primio je danas u Palači Ranjina u nastupni posjet veleposlanika Indije Nj. E. Raja Kumara Srivastavu.
SRCE POGLAVNIKU

Nakon teksta Dubrovačkog dnevnika o ustaškim ulicama, u Čibači osvanuo transparent veličanja Ante Pavelića

Nakon što je izašao tekst u tiskanom izdanju Dubrovačkog dnevnika, o ustaškim ulicama u Župi Dubrovačkoj i nakon što je objavljen na portalu Dubrovačkog dnevnika, nepoznata osoba ili više njih kao reakciju je izvjesila transparent gdje se citira pismo Pera Kojakovića ali i iskaziva vjernost poglavniku.
EPIDEMIJA

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI Brojke novooboljelih ne jenjavaju, danas ih je 79

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 79 novih slučajeva zaraze koronavirusom (33 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 33 osobe iz Dubrovnika, 21 iz Konavala, 14 iz Župe dubrovačke, četiri iz Dubrovačkog primorja, tri iz Orebića, dvije iz Ploča, jednoj iz Korčule te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.
virus se brzo širi

SITUACIJA JE JAKO OZBILJNA Konavle su novi 'Wuhan', mještani se zabavljali na igralištima i organizirali slavlja

Porast broja zaraženih ovih dana bilježi krajnji jug Hrvatske, posebice Dubrovnik, Župa dubrovačka i Konavle. Samo Konavle danas bilježe 39 od ukupno 88 novozaraženih, a gledajući širu sliku, preko stotinu je zaraženih u ovoj općini, dobar dio njih se bori za život, a ima i preminulih.
županija

U sklopu projekta MIMOSA održan sastanak Upravnog odbora projekta

U sklopu projekta „MIMOSA –Maritime and Multimodal sustainable passenger transport solutions and services“ koji se provodi u sklopu programa INTERREG Italy- Croatia održana su dva radna sastanka kojim su dogovoreni daljnji koraci provedbe projekta. Steering Committee sastanak je organiziran tijekom dva radna dana zbog opsežnosti i broja aktivnosti po radnim paketima koji su prezentirani. Na drugom radnom sastanku dogovorene su upute o daljnjem postupanju voditelja radnih paketa zbog vremenskog rasporeda svih projektnim aktivnosti.
virtualno

Održana prva radionica u sklopu projekta razvoja cikloturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

U sklopu izrade Operativnog plana razvoja cikloturizma Dubrovačko-neretvanske županije održana je prva virtualna radionica na kojoj su predstavljene osnove i polazna stajališta dokumenta koji bi trebao biti strateški razvojni dokument ovog segmenta turističke ponude. Na radionici je prezentirano trenutno stanje te prednosti i nedostaci, kao i mogućnosti i ograničenja u sektoru cikloturizma. Putem internetske komunikacijske platforme na radionici je bilo prisutno 26 zainteresiranih sudionika iz područja cijele županije. Pozvani su bili predstavnici jedinica lokalne samouprave i lokalnih turističkih zajednica te predstavnici agencija i udruženja koji se bave biciklizmom ili su uključeni u lokalne inicijative s ciljem razvoja i promocije cikloturizma.
Strože mjere

UPRAVO I SLUŽBENO ODLUČENO Nastava u svim školama u Dubrovniku, Župi i Konavlima ide online, iznimka samo završni razredi srednjih škola

 Zbog znatnog porasta novozaraženih koronavirusom Županijski stožer civilne zaštite pooštrio je mjere u pojedinim područjima DNŽ.
Učitaj još vijesti