test

Učitaje prijašnje vijesti
DUBROVAČKA BISKUPIJA

U Zadru pokopan fra Josip Vidas koji je nekada djelovao u Konavlima

Član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Josip Vidas, koji je preminuo 5. svibnja, pokopan je u srijedu 11. svibnja na Gradskom groblju u Zadru. Fra Josip Vidak na području Dubrovačke biskupije djelovao je od 2007. godine u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju te potom u samostanu Gospe Delorite u Kuni do 2018. godine.
NA OTOKU NEŠTO NOVO

Dvije sestre donijele su novi trend na Korčulu, svi prvo njih zovu kad planiraju party

Korčulanke Doris Milić (35) i Lana Jandrić (28) popularni su sestrinski dvojac koji stoji iza naziva Miss Sis, otočnog sinonima za dekoraciju evenata, od dječjih rođendana, krštenja, pričesti, raznih svečanosti, djevojačkih večeri do vjenčanja.
ŠTO SE ČEKA?

VRAG ODNIO PREŠU Stiže turistička sezona, a trasa Pelješkog mosta još je 'pod lopatama', ovo je razlog!

Dolaskom ljetnih temperatura u Hrvatskoj je neslužbeno počela i turistička sezona. S obzirom da je prije dvije godine pandemija zaustavila kretanje svjetskog stanovništva postojala je bojazan da bi nam turizam trebao doživjeti pravi fijasko.
priopćenje stožera

Županija ima 31 novi slučaj zaraze koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom.
promocija knjige

Jasen Boko u Narodnoj knjižnici Blato

Povodom Mjeseca kulturne raznolikosti Narodna knjižnica Blato organizirala je promociju knjige "Život i smrt uz svetu rijeku" autora Jasena Boke. 
škole iz županije

Pogledajte dječe crteže na temu "Siguran dom je jedini pravi dom"

U petak, 13. svibnja u osnovnim školama diljem Dubrovačko-neretvanske županije postavljene su izložbe dječjih crteža pod nazivom „Siguran dom je jedini pravi dom“. Izložbe su organizirane ususret Danu obitelji, kako bi se prigodno obilježio dječjim viđenjima obitelji i obiteljskih vrijednosti. Maštovitost i šarolikost dječjih radova iznjedrila je prekrasne izložbe, na ponos učitelja, ravnatelja škola i roditelja. 
PROJEKT

COASTING PLUS: U Neumu održana završna lokalna konferencija projekta

U Neumu je danas održana lokalna završna konferencija projekta COASTING PLUS u kojem, među ostalim partnerima, sudjeluje i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.
učenici 3. razreda

Lapadski školarci posjetili Županiju, na dar dobili knjige

Privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović primila je danas učenike 3. razreda Osnovne škole Orebić i njihove učiteljice.
koronavirus

BROJIMO I DALJE Evo koliko je zaraženih u županiji u posljednja 24 sata

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom.
'DOSTA!'

SNAŽNA PORUKA IZ KORČULE Otočani se okupili u znak podrške Mireli Čavajdi

Jučer se u više hrvatskih gradova održao prosvjed pod nazivom "Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!" u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.
natjecanje

Ovo su najbolji mladi modelari koji su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu

Nakon što se u travnju održalo prvo otočno kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije, u četvrtak, u Centru za mlade Dubrovnik, se održalo drugo kopneno kolo.
PELJEŠKI MOST

PROJEKT TEŽAK TRI MILIJARDE KUNA Evo u kakvoj su fazi radovi na pristupnim cestama i kada bi sve moglo biti gotovo

Pelješki je most (izvođač kineski “China bridge and road corporation”) gotov, kao što odavno znamo, ali nema smisla puštati ga u promet jer mu još ne možete prići ni s jedne strane.
centar za poduzetništvo

Poduzetnička ćakula u hotelu Dubrovnik President Valamar Collection

Centar za poduzetništvo organizira drugu Poduzetničku ćakulu, neformalno druženje poduzetnika s ciljem razmjene iskustava, stvaranja mreže poznanstava i uspostave mogućih suradnji.
Učitaj još vijesti