'

'OVO MI JE NAJDRAŽA MEDALJA DOSAD' Iva Oberan brončana u Zagrebu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Olimpijski pobjednici zaista vole Zagreb, nakon što je prvog dana u dvorani bila prisutna Barbara MATIĆ, danas smo u prvom redu do tatamija imali priliku vidjeti i Andreu LEŠKI (-63kg), zlatnu s OI-a u Parizu. Sjajan dan za hrvatski judo, osvojene su tri brončane medalje.

Prva hrvatska predstavnica u finalnom bloku bila je Iva OBERAN (JK „Župa dubrovačka“) u kategoriji -63kg, a u borbi za broncu susrela se s Inbal SHEMESH (ISR). Nakon taktičkog nadmetanja medalja je otišla u ruke Ive Oberan, nakon što je Inbal Shemesh dobila treću opomenu, potvrdivši da Hrvatska ima kapacitet za osvajanje medalja svaki dan.

"Ja se oduvijek volim boriti doma, odnosno u Hrvatskoj, uvijek mi publika da dodatni vjetar u leđa i motiv. Grand Prix Zagreb je bila jedna medalja koja mi je stvarno falila, dva puta sam bila sedma i evo mogu reći da mi je ovo najdraža medalja do sada. Pred domaćom publikom ne može se ništa mjeriti, stvarno sam presretna. Drago mi je da sam u novi olimpijski ciklus krenula s medaljom, vidjet ćemo što bude dalje, cijela godina je stvarno bila naporna i duga. Imala sam dobre rezultate, no, nažalost nisam uspjela otići u Pariz, ali uspjela sam se dobro odmoriti", kazala je Oberan. 

24-godišnja Oberan bila je nositeljica u kategoriji pa joj je isti status donio prvo slobodno kolo u kategoriji. U drugom kolu pobijedila je Brigittu VARGA (HUN) te nastavila u istom ritmu u četvrtfinalu protiv Francuskinje Gaetane DEBERDT. Polufinale gubi protiv Kirari YAMAGUCHI (JPN).

„Ova je medalja baš velika iz razloga što je pauza bila zaista velika, četiri mjeseca. Bila je i velika pauza bez treninga, šest tjedana, mi smo u stvari ova dva mjeseca radili samo fizičku pripremu. U tom periodu imala je samo tri treninga sparringa onda znate što to znači. Rekao sam joj da ide bez očekivanja, ali da idemo iz punog treninga i da nam je ovo priprema za iduću sezonu. Ovo što je pokazala je vrhunski!“ – kazao je glavni trener muških reprezentacija Mateo SEMIZ.

Popularni Članci