OTOČANI OSTAJU BEZ JEDINE PUTNIČKE LINIJE? Dore nema 'do daljnjeg', plovit će samo trajekt Hanibal Lucić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NK
Jadrolinija je danas objavila napomenu za putnike na brodskoj liniji 807, odnosno onoj prema Elafitima, uz datum 10. kolovoza. 

"Obavještavaju se cijenjeni putnici da zbog tehničkih problema bp 'Dora' neće do daljnjega voziti. Putnici se preusmjeravaju na trajekt 'Hanibal Lucić' koji isplovljava po redu plovidbe u 9:30 s polaskom iz Dubrovnika", stoji u obavijesti. 

Tako Jadrolinija nije precizirala što točno znači 'do daljnjeg' niti kada otočani mogu očekivati vraćanje jedine putničke linije prema Elafitima, a obzirom da je turistička sezona u jeku ne treba posebno naglašavati koliko je takva linija neophodna. 

Naime, putnike s Elafita prevoze dvije državne linije. Jedna je trajektna i namijenjena je svakodnevnom prijevozu putnika i tereta. Druga linija je putnička koju održava brod „Postira“ koji je trenutno na remontu. Dora je tek nekoliko dana mijenjala Postiru, pa otočani opet ostaju bez putničke linije. 

"Prošle godine je rekonstruirano pristanište na otoku Koločepu. Time je redefinirana trajektna linija koja do sada nije imala mogućnosti pristajati na Koločepu pa se teret morao prevoziti našom putničkom linijom. Rekonstrukcijom pristaništa na Koločepu stvoreni su uvjeti da se svi otoci opskrbljuju trajektnom linijom pa će se promijeniti i red plovidbe navedene linije  na način da će pristajati u sve luke u polaznim i povratnim putovanjima sukladno zahtjevima lokalne zajednice. Navedeno će uvelike omogućiti bolju opskrbu otoka", naveli su iz Jadrolinije u odgovoru prošlog mjeseca i dodali kako su "na zahtjev lokalnog stanovništva za korištenjem brzih plovila na putničkoj liniji, a uz suglasnost Agencije za obalni linijski pomorski promet, dobili privremeno odobrenje za stavljanjem brzog broda „Dora“ na navedenu liniju", kazali su tada Jadrolinije.

Je li odlazak Dore znači kako se Postira vraća s remonta i kada će otočani, i njihovi brojni gosti, biti opet povezani putničkom linijom - upitali smo Jadroliniju, a kada dobijemo odgovor na upit objavit ćemo ga. 

Popularni Članci