'

Održano deseto jubilarno izdanje manifestacije 'Skriveni mljetski kantuni"

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Povodom 10 godina jubilarnog obilježavanja manifestacije Skriveni mljetski kantuni koja je započela 2014. godine na Koritima na blagdan Velike Gospe, ove godine je po drugi puta održana na Maranovićima, 7.9. povodom blagdana Male Gospe.  

Skriveni mljetski kantuni je etno-gastro manifestacija na kojoj su izlagači obučeni u tradicionalne mljetske nošnje pripremali i prezentirali domaće autohtone proizvode i mljetske delicije. Posjetitelji su mogli uživati u slatkim i slanim jelima pripremljenim po tradicionalnim receptima (hroštule, arancini, limuncini, kolači, prikle, domaće marmelade, mljetski makaruli, crni rižot, inćuni, bakalar, domaća pogača), te se opustiti uz kapljicu domaćeg vina, prošeka, rakije i likera.

Bogata gastronomska ponuda popraćena je i zabavnim programom uz glazbeni sastav Gramophonix. Posjetitelji, osim što su uživali u raznim delicijama i pjesmama, također su  uživali i u oživljavanju ambijenta ovog starog sela. Na sam blagdan Male Gospe na Maranovićima, gdje se tradicionalno i slavi taj blagdan, održano je misno slavlje, a nakon mise je ponovno bilo čašćenje ispred crkve za sve prisutne. 

Skriveni mljetski kantuni je manifestacija na koju su organizatori i mještani izuzetno ponosni, a turisti je uvijek rado posjećuju. 

Popularni Članci