Od vikenda dodatni trajekt na liniji Orebić-Korčula

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Suradnjom Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Orebić, Agencije za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinije od predstojećeg vikenda povećat će se broj polazaka na redovitoj trajektnoj liniji 634 Orebić-Dominče (Korčula).

Naime, povećanjem broja putnika koji preko luke Orebić stižu na otok Korčulu ili s Korčule dolaze na Pelješac preko luke Orebić, ukazala se i potreba za plovilom većeg kapaciteta i većim brojem polazaka na navedenoj liniji. Tako na relaciji Orebić-Dominče, umjesto dosadašnjeg M/T Sveti Krševan, plovi M/T Mljet koji raspolaže kapacitetom 616 putnika i 145 osobnih vozila. Od ovog vikenda na navedenoj liniji bit će osigurani i dodatni polasci kad se za njima ukaže potreba, a za njih će biti osiguran M/T Kijevo kapaciteta 36 osobnih vozila i 150 putnika.

Ova inicijativa pokrenuta je uz potporu nadležnih tijela, kao i saborskog zastupnika Branka Bačića, kako bi se olakšao promet putnika na iznimno važnoj i frekventnoj liniji, kako za naše sugrađane, tako i za posjetitelje. Ujedno, realizacijom dodatnih polazaka, uvelike će se smanjiti gužve prema pristanima u Orebiću i Dominču što će pozitivno utjecati na kvalitetu života stanovnika ovih područja, ali turističku sliku Korčule, odnosno Pelješca.

Popularni Članci