'

O IZMJENI IMENA ULICE Božo Lasić uputio pisma gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća i potomcima Pera Bakića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Općina Konavle
U Cavtatu je u četvrtak održana 21. sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle, na kojoj je usvojen Prijedlog izmjene i dopune Odluke o redu na pomorskom dobru, Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za ponovljenu dodjelu dozvola za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru u Općini Konavle za razdoblje 2024. – 2028.g., Prijedlog Zaključka o nadopuni Jedinstvene baze podataka nerazvrstanih cesta na području Općine Konavle, kao i Prijedlog Odluke o osnovici i koeficijentu za obračun plaće Općinskog načelnika Općine Konavle.

Načelnik Božo Lasić vijećnicima je na znanje iznio i da se gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću te predsjedniku Gradskog vijeća Marku Potrebici, kao i potomcima pokojnog Pera Bakića, obiteljima Korda i Arbulić obratio pismom, a sve vezano za najavljenu promjenu imena njegove ulice u Dubrovniku.

Podsjetimo, na inicijativu Svjetskog židovskog kongresa, gradonačelnik Mato Franković uputio je u proceduru izmjenu naziva dvaju ulica u Gradu Dubrovniku koje nose naziv po ustaškim dužnosnicima. Radi se o Ulici Pera Bakića i Ulici dr. Ante Sugje.

Prijedlog gradonačelnika Mata Frankovića Gradskom vijeću Grada Dubrovnika je da se Ulica Pera Bakića preimenuje u Ulicu akademika Luka Paljetka te da se Ulica dr. Ante Sugje preimenuje u Ulicu Dubrovačkih trubadura.

O imenima ulica i trgova odlučuje Gradsko vijeće. Svi prijedlozi o izmjenama ili imenovanjima ulica dostavljaju se Odboru za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika, a Odbor prosljeđuje Gradskom vijeću na odlučivanje.

Popularni Članci