'

Nastavlja se suđenje za tragediju u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ahmet Kalajdžić
Pred Vijećem Županijskog suda u Dubrovniku danas će se ponovno naći optuženici za tragediju u Hidroelektrani Dubrovnik do koje je u podzemnoj strojarnici u Platu došlo 10. siječnja 2019. godine.

Zajedno sa svojim braniteljima, u nastavku rasprave u sudnici broj 1 na pitanja predsjednika Sudskog vijeća, suca Nikše Lučića naći će se okrivljenici za propuste koji su doveli do tragične smrti mladih zaposlenika Hrvatske elektroprivrede d.d. Mata Maškarića, Ivice Zvrka i Davora Pozniaka.

Na optuženičke će klupe ponovno sjesti Mato Mišković(71) iz Cavtata, Nikola Rukavina(64) iz Zagreba, Željko Starman(68) iz Zaprešića, Ivica Nuić(48) iz Zareba i Miljenko Vučić(76) iz Slanog te redstavnica optužene tvrtke HEP proizvodnja doo, pravnica Sonia Pozaić.

Nakon što su u dosadašnjem dijelu sudskog kaznenog postupka na prijedlog dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva saslušani brojni svjedoci, danas bi se nakon ljetne pauze trebalo odlučivati o prijedlozima obrane za izdvajanje dijela prikupljenih dokaza.

Ahmet Kalajdžić

Popularni Članci