Nakon teksta Dubrovačkog dnevnika o ustaškim ulicama, u Čibači osvanuo transparent veličanja Ante Pavelića

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon što je izašao tekst u tiskanom izdanju Dubrovačkog dnevnika, o ustaškim ulicama u Župi Dubrovačkoj i nakon što je objavljen na portalu Dubrovačkog dnevnika, nepoznata osoba ili više njih kao reakciju je izvjesila transparent gdje se citira pismo Pera Kojakovića ali i iskaziva vjernost poglavniku.

Podsjetimo, u Župi postoje ulice Vinka Nikolića i Pera Kojakovića, dvojice koji su odigrali neslavnu ulogu u NDH. Nikolić je bio dužnosnik u NDH, a Kojaković se borio na strani nacističke Njemačke na Istočnom frontu.

Cijeli članak možete pročitati ovdje:

ZBOG ČEGA IM SE ODALA POČAST? Općina Župa dubrovačka nazvala dvije ulice po ustašama

Pero Kojaković, samouki pjesnik u svojem pismu supruzi iskazao je ljubav prema poglavniku, a ta ljubav je i sastavni dio transparenta koji je izvješen na početku Puta Pera Kojakovića. Navedene ulice, kako Vinka Nikolića tako i Pera Kojakovića tolerira načelnik Silvio Nardelli kao i Općina Župa dubrovačka koja više mjeseci nije odgovorila na upit Dubrovačkog dnevnika u kojem su nas interesirali razlozi postojanja navedenih ulica.

Policija Dubrovačko – neretvanska i Policijska postaja Gruda su zaprimili prijavu ovog incidenta, a o daljnjim koracima ćemo izvijestiti javnost kada dobijemo njihov odgovor.  

.

Ljubav pojedinih mještana prema grafitima i anonimnom iskazivanju stavova nije rijetkost u samoj Čibači. Tako je lani početkom godine osvanuo grafit hercegovina - Čibača sa obilježjima šahovnice koja nemaju veze sa službenim grbom Republike Hrvatske i uglavnom s bijelim poljem, baš onako kako to i doliči ljudima koji veličaju spomen na poglavnika iz Argentine.

ZANIMLJIV GRAFIT U ŽUPI DUBROVAČKOJ Otkad je to Čibača u Hercegovini?

.

Popularni Članci