Nagrađeni policijski službenici Pomorske policije Dubrovnik za spašavanje 36 migranata

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Medalja za izuzetan pothvat pripala je četvorici policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik: Mati Batinoviću, Vedranu Crniću, Ivanu Deliću i Ivanu Šutalu koji su tijekom veljače ove godine sudjelovali u Frontexovoj operaciji „JO Poseidon 2020“ u Grčkoj. 

Na svečanosti koja se jučer, 29. rujna, povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, obilježila na Policijskoj akademiji u Zagrebu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina osvrnuli su se na rad hrvatske policije koja je u protekloj godini provela niz uspješnih kriminalističkih istraživanja i operativnih akcija na državnoj i međudržavnoj razini u kojima je uhićen veliki broj pripadnika različitih kriminalnih skupina. Unatoč ovogodišnjoj krizi svjetskih razmjera, od epidemije do potresa,  hrvatska policija je pokazala spremnost zbog čega sigurnost Hrvatske u niti jednom trenutku nije bila narušena.

Središnji događaj svečanosti bio je podjela nagrada i priznanja pojedincima i skupinama, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim izvanrednim rezultatima.

Medalja za izuzetan pothvat pripala je četvorici policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik: Mati Batinoviću, Vedranu Crniću, Ivanu Deliću i Ivanu Šutalu koji su tijekom veljače ove godine sudjelovali u Frontexovoj operaciji „JO Poseidon 2020“ u Grčkoj. Za vrijeme obavljanja službenih zadaća u akvatoriju Egejskog mora, u jednoj od smjena su radijskim uređajem uočili gumeno plovilo na kojem se nalazio veći broj osoba. Unatoč lošem vremenu, jakom vjetru, hladnoći i visokim valovima iskazali su iznimnu hrabrost i spretnost te su spasili 36 unesrećenih osoba od kojih su većina bila žene i djeca. Plovilo je ostalo bez pogonskog goriva i sudbina unesrećenih bi bila upitna da ih nije uočila posada policijskog plovila Postaje pomorske policije Dubrovnik.

Nagradu su primila dvojica od četvero nagrađenih policijskih službenika.

Popularni Članci