Načelnik Lasić uputio čestitku za Dan državnosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Hrvatska u subotu slavi Dan državnosti, dan kada je 1990. konstituiran prvi višestranački Sabor, čime je Hrvatska odbacila jednostranački sustav i prihvatila sustav demokracije. Tim povodom načelnik Lasić uputio je čestitku.

Konstituiranjem prvog višestranačkog Sabora prije 30 godina zadali smo temelje demokracije u neovisnoj i slobodnoj Republici Hrvatskoj. Odlučili smo upravljati svojom sudbinom, slijediti hrvatski put na hrvatskoj zemlji. Prošle godine donesena je odluka da se Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja i ponosan sam na ovu Vladu što je realizirala dugogodišnju želju hrvatskog naroda.

Nitko od nas nije mogao očekivati da ćemo ovogodišnji Dan državnosti slaviti pod teretom koronavirusa, ali i ta kriza je još jedan pokazatelj koliko smo sposobni zaštititi svoj narod i svoje interese.

Naravno na današnji dan s posebnim se pijetetom moramo prisjetiti svih poginulih branitelja, svih stradalih civila, svih onih ratnih razaranja čije posljedice osjećamo i do dana današnjeg. No izdigli smo se iznad toga, Konavle obnovili, ožiljke zaliječili. Oprostili smo, ali ne i zaboravili. Jer zaboraviti ne smijemo, ali živjeti i napredovati moramo i želimo.

Načelnik
Božo Lasić

Popularni Članci