MISTERIOZNO NESTALA NAKON PISANJA DD-A Uklonjena tabla na kojoj bivši direktor Vrtlara iznajmljuje plažu u Konavlima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: čitatelj
Tabla na ulazu u Molunat na kojoj stoji kako se iznajmljuje plaža, uz naznačen broj mobitela bivšeg direktora Vrtlara Nikše Metkovića, uklonjena je nakon pisanja Dubrovačkog dnevnika.

Podsjetimo, na problem su upozorili čitatelji Dubrovačkog dnevnika te su poslali fotografije same table, kao i lokaciju na kojoj se nalazi plaža. Dubrovački dnevnik provjerio je tada postoji li ikakvo koncesijsko odobrenje za takvo što, a iz Dubrovačko-neretvanske županije su odgovorili kako 'nisu zaprimili takav zahtjev, niti su izdali koncesijsko odobrenje, a niti bi ga ikada izdali'. Time su potvrdili kako ne postoji nikakav temelj za iznajmljivanje plaže. 

Čestice zemlje oko plaže, kao i broj mobitela koji je bio istaknut na tabli, pripadaju Nikši Metkoviću, bivšem direktoru Vrtlara koji se već spominjao u medijima u kontekstu toga kako je najmanje tri godine zaredom dobivao plaću bez da se pojavljivao na poslu, kako je tada medijima kazao tadašnji šef samostalnih sindikata Hrvatske, ogranak Vrtlar, Zdravko Papac. Mediji su tada pisali kako je Metković na čelo Vrtlara došao 2000. godine, a opozvan je dva mjeseca prije isteka mandata, no tvrtka mu je bila dužna osigurati radno mjesto sukladno njegovom visokoj stručnoj spremi. Kako je tada Papac kazao medijima, Metković je do sklapanja ugovora na radno mjesto voditelja primao direktorsku plaću, navodno desetak tisuća kuna, a da nije imao nikakvu radnu obvezu, što je Metković tada nazvao 'kafanskim pričama'. Inače, Metković je jedno vrijeme radio i u financijskoj policiji. 

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik po primitku fotografija okrenuo je broj mobitela koji je istaknut na tabli i dobio upravo Nikšu Metkovića. Na pitanje o tabli na ulazu u Molunat koja nudi iznajmljivanje plaže, kazao je kako 'on jest u Moluntu, no kako to nije njegovo' i kako 'nema pojma o čemu se radi'. Na pitanje kako je njegov broj mobitela istaknut na tabli, Metković je ponovio kako 'on nema s tim ništa' i prekinuo vezu.

Inače, područje je neograđeno te kao takvo slobodno za pristup svima koji to žele, a kako tvrde oni koji se rado kupaju i uživaju u Moluntu, građani nemaju običaj silaziti na predmetnu plažu jer je teren prilično nepristupačan. Također, vrijedi spomenuti kako su brojne familije na području Konavala, Župe dubrovačke i Dubrovačkog primorja izgradile svoj mul ili se na neki drugi način približile moru više nego što to smiju, ali nije česta praksa da ih iznajmljuju.

Tabla je uklonjena kratko nakon napisa koji je objavljen na Dubrovačkom dnevniku pa se čini kako je osoba koja je tamo postavila shvatila kako je pogriješila i riješila je problem što je, u cijeloj priči, svakako pohvalno. 

Popularni Članci