MINISTAR BUTKOVIĆ NAJAVIO: Nakon Pelješkog mosta ide i autocesta do Dubrovnika!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ministar mora, prometa i infrastrukture u intervjuu Oleg Butković za Jutarnji list najavio je projekt izgradnje autoputa do Dubrovnika.

"S obzirom na stanja duga u cestovnom sektoru, gradnja autocesta je malo usporena, ali to je razumljivo. Jadransko-jonski koridor definitivno treba spojiti i tu nam ostaje dio Križišće-Žuta lokva i Ploče-Dubrovnik. Teško mi je reći kad će to biti, ali gradnjom Pelješkog mosta preostaje sagraditi autocestu od Ploča do Dubrovnika," izjavio je u intervjuu za Jutarnji list.

Bilo je riječi i o projektu izgradnje Pelješkog mosta.

"Poteškoće su iza nas, bespovratna sredstva smo osigurali, a izvođač je odabran. Izvođač je u fazi pripreme kako bi započeo s radovima oko istraživanja i svih ostalih ugovornih aktivnosti. Hrvatske ceste su odabrale ozbiljnog izvođača i mi ćemo nakon tri godine imati jedan od najljepših mostova u Europi. Nastavlja se i s ostalim fazama projekta Cestovne povezanost s južnom Dalmacijom. Za drugu fazu, gradnju pristupnih cesta mostu s kopnene i pelješke strane, u tijeku je natječaj vrijedan oko 400 milijuna kuna i za koji dan bit će predaja ponuda. Do kraja godine očekuje nas raspisivanje natječaja i za treću i četvrtu fazu," izjavio je Butković.

Popularni Članci