'

U PANICI BJEŽALE OD ČAGLJEVA Orebićki HGSS spašavao dvije strankinje koje su se izgubile na Svetom Iliji (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ekipa HGSS stanice Orebić danas je spašavala dvije turistkinje koje su se izgubile na brdu Sveti Ilija. 

"Danas, 28. rujna, u 12: 15 sati na dežurni telefon HGSS stanice Orebić posredstvom centra 112 stiže dojava o dvije strane državljanke koje su se izgubile na Sv. Iliji iznad Orebića. S unesrećenima je uspostavljen telefonski kontakt, locirane su, date su im upute za kretanje, te poveznica na Sigurnestaze.hr.

Prema unesrećenima kreću spašavatelji stanice Orebić raspoređeni u dva tima. Uvjeti na terenu su teški, gusta magla prekriva Sv.Iliju gotovo do podnožja, jaki vjetar i kiša na visini od 860 m n/v ne idu nikako u prilog izgubljenim turistkinjama. U 13.36 sati spašavatelji stižu do unesrećenih od kojih doznaju da su se susrele i s čagljevima, te su se od straha dale u panični bijeg koji je mogao i kobno završiti obzirom na vremenske uvjete smanjene vidljivosti na mjestu na kojem su se nalazile. Unesrećene su se u pratnji spašavatelja sigurno spustile u podnožje, te su predane HMP Orebić na daljnju obradu.

Ovim putem još jednom apeliramo da se u planine ne kreće neopremljen i po nepovoljnim vremenskim uvjetima, kao i da se hoda obilježenim planinarskim stazama", objavio je orebićki HGSS na društvenim mrežama. 

Popularni Članci