HDZ U GRADU PREDSTAVIO PROGRAM Franković: "Izbor je jasan, želimo li kaos, neznanje, nebrigu i vrijeđanje ili želimo prosperitet napredak, sigurnost, stabilnost i bolju budućnost za našu djecu? (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PS/DD
Kandidati HDZ-a X. izborne jedinice Branko Bačić i Mato Franković održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su predstavljene kandidature i smjernice programa HDZ-a za parlamentarne izbore.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko neretvanske-županije Blaž Pezo kazao je kako su u HDZ-u zadovoljni do sada napravljenim.

„Ponosni smo na projekte Pelješkog mosta, Lapadske obale, brojnih novih pristaništa i komunalnih lučica... Mislim oda smo pogodili s Brankom Bačićem i Matom Frankovićem na listi, a sam ačinjenica da listu nosi čovjek iz naše županije, koja je puno manja od Splitsko-dalmatinske, pokazuje koliko smo važni. Oni su oboje na najbolji način iskoristili svoje vrijeme u Saboru i to za njih govore rezultati. Očekujemo da opet u Saboru budu glas hrvatskog juga. HDZ nudi sigurnost, pouzdanost, mir, kontinuitet rasta i razvoja ove države i nemamo u tom kontekstu boljeg izbora u Hrvatskoj. Na drugoj strani je sve konfuzno i donosi nemir. Izbor je jedan – HDZ, a naši su kandidati najbolji“, poručio je Pezo.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić konstatirao je kako ovo nisu samo izbori koji određuju budućnost za sljedeće četiri godine, nego i za puno dulje razdoblje.

„Zašto to kažem? Nu izborima je normalno da se natječu političke opcije i nude svoje programe i vizije, nude svoje ljude koji će to ostvarivati, a da se tu vidi tko je bolji. Naša stranka to radi, međutim u ovim izborima imamo jednu situaciju koju je pokrenuo predsjednik Milanović, a slijedi je SDP, pa se čak namiguje i desnici. Što oni žele nepoštivanjem institucija? Milanović je najprije oblatio svoju intituciju, Ustavni sud i Državno izborno povjerenstvo. On krši Ustav i to nije dobra situacija. Imamo nositelja liste koji je prepoznat po svom radu, imamo dva uspješna gradonačelnika, uspješnu ministricu i našeg generala Krstičevića koji je prepoznat po svom ratnom putu i djelovanju kao ministar obrane. Mi se osim programa i ljudi, možemo podićiti i s onim što je napravljeno u proteklom razdoblju. Pelješki most je Milanoviću bila „iluzija za budale“, htio je da Dubrovnik prestane biti regionalno središte, autocestu je htio dati Bosni i Hercegovini i uvjeren sam da će to prepoznati građani te da ćemo ga pobjediti i ovaj put, kao i tada. On namigiva Putinu i Dodigu, vjerojatno i Vučiću, a mi smo u zapadnoj demokraciji i europskim integracijama i tu ćemo trajno ostati. Siguran sam da će građani RH, posebno u našoj izbornoj jedinici i županiji to prepoznati i dati glas HDZ-u, odnosno našoj listi broj 7“, rekao je Dobroslavić i poručio kako očekuje uvjerljivu pobjedu u X. izbornoj jedinici.

Gradonačelnik Dubrovnika, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, Mato Franković, kazao je kako je Hrvatska psotala puno bolja i kvalitetnija zemlja.

„Ispunili smo ono što smo i obećali prije četiri godine. Moramo jasno istaknuti kako postoje samo dvije političke opcije koje mogu voditi državu. Jedna je HDZ predvođen Andprejom Plenkovićem,  a druga je SDP predvođen sada već bivšim predsjednikom, jer se svrstao na stranu SDP-a, Zoranom Milanovićem“, rekao je Franković i dodao kako vjeruje „da sugrađani mogu odlučiti koja je opcija bolja“.

„Što je Vlada Zorana Milanovića napravila u svom mandatu? Ukinula sjedište Trgovačkog suda u Dubrovniku i preselila ga u Split, ukinula je carinarnicu Dubrovnik i preselila je u Ploče, ukinula je sjedište Porezne uprave i preselila ga u Split. Četvrto što je napravila Vlada Milanovića je potpuno nelegalno i nezakonito davanje koncesije Marini Frapa i zato imamo onakvu marinu suprotno UPU-u gruški akvatorij. Prioritetnu koncesiju je dala tursko-francuskom konzorciju i tako željela ugasiti Luku Dubrovnik d.d. A što je učinila Vlada Andreja Plenkovića? Sve što je Milanovićeva ukinula, vratili smo nazad u Dubrovnik, time jasno ističući da Dubrovnik mora biti i jest središte dubrovačko-neretvanske regije. Drugo je osnaživanje Grada Dubrovnika čime je grad preuzeo kontrolni paket nad tvrtkom Luka Duubrovnik d.d. i riješila pitanje koncesionara tursko-fanscuskog konzorcija, te raskinula ugovor da Lukom danas gospodari državna i gradska firma“, kazao je Franković i nastavio usporedbe.

„Koliko je investirala Milanovićeva Vlada u četiri godine u Dubrovnik ili u krajnji jug Hrvatske, vrlo je jednostavno izračunati. Kada nakon nekoliko sati računanja dođete do brojke nula, onda vam je izbor vrlo jasan. Međutim, nakon nekoliko tjedana računanja dođete do više od 300 milijuna eura uloženih u jug Hrvatske Vlade Andreja Plenkovića. Jasno je tko brine o nama, a tko misli da je Dubrovnik kokošinjac jer podsjetit ću da je Siniša Hajdaš Dončić rekao da 'nećemo graditi autocestu do svakog kokošinjca', misleći pri tome na Dubrovnik. Izbor je jasan, želimo li kaos, neznanje, nebrigu i vrijeđanje ili želimo prosperitet napredak, sigurnost, stabilnost i bolju budućnost za našu djecu. Budite sebični i svoj glas dajte onome za koga mislite da će osigurati prosperitet. Ovo jesu ideološki izbori, ali kad ideologija završi trebaju početi djela, a djela smo vidjeli i s jedne i s druge strane, jer nema nepoznatih političara“, zaključio je Franković.

Ministar graditeljstva, državne imovine i obnove, Branko Bačić, istaknuo je da su svjesni i uvjereni da su u protekla dva mandata učinili Hrvatsku boljom te da je hrvatsko društvo bolje nego što je bilo prije osam godina. 

"To ne ocjenjujemo na temelju našeg dojma, nego o tome govore sve relevantne institucije i makroekonomski pokazatelji koji prikazuju život u Hrvatskoj danas i u vrijeme SDP-a i Zorana Milanovića. Povećali smo plaće i mirovine za 60 posto, povećali smo minimalnu plaću za 104 posto. U međuvremenu smo naslijedili situaciju, investicijski rejting na razini smeća i  ovihh osam godina zahvaljujući dobrom i kvalitetnom upravljanju javnim financijama polako smo iz godine u godinu rasli i došli smo gotovo do najboljeg investicijskog rejtinga. To govori koliko vas cijene i uvažavaju oni koji prate gospodarstvo i financijsko 'zdravlje' države. BDP smo naslijedili, da je prosječan bio na razini 60 posto prosjeka EU, a sada smo došli na 75 posto prosjeka EU. Nema kutka ove republike gdje vlada ne ulaže sredstva za projekte koji podižu kvalitetu života naših sugrađana. Dubrovnik ćemo autocestom spojiti do 2030. godine. Vjerujem da smo favoriti ovih izbora i da će nam sugrađani dati povjerenje za treći mandat upravljanja Hrvatskom", kazao je Bačić. 

Govorio je i o budućim planovima.

"Nastavit ćemo s rastom plaća, osigurat ćemo mjesto svakom djetetu, dogradit ćemo škole da sve budu jednosmjenske nastave, podignut ćemo LNG terminal kao okosnicu energetske neovisnosti za 2 ipo puta u odnosu na postojeće kapacitete, osigurat ćemo svakoj majci za dijete dodatnu godinu upisanog radnog staža, izradit ćemo obilaznicu Orebića i definirati trasu brze ceste te započeti realizaciju", zaključio je Bačić. 

Popularni Članci