GUSTI U KONAVLIMA Vinar Marko Car ima najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AGROTURIZAM KONAVLE
U Mlinici Pišta u Ljutoj sinoć su, u odličnoj atmosferi, izabrane najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja. Šampion ovogodišnjih Gusta od kobasica je vinar Marko Car koji je osvojio veliki zlatni pehar i novčanu nagradu od 500 kuna. Marko je potvrdio svoje znanje u pripremanju domaćih kobasica osvojivši i drugo mjesto na natjecanju jer je u izboru sudjelovao s dva uzorka. Treće mjesto pripalo je OPG-u Ivo Mujo. 

Na natjecanje je pristiglo 32 uzorka kobasica. Od toga je dodjeljeno devet zlatnih i 14 srebrnih diploma. Zlatne diplome dobili su: Ivica Radovac, Jako Pišta, OPG Ivo Mujo, Srećko Ramljak, Pero Srgota, Marko Car za oba uzorka te Luka Anđelinić.

„Zadovoljan sam kvalitetom pristiglih uzoraka. Znatan dio kobasica je bio jako dobar. Primjećujemo neujednačenost u kvaliteti i neke nedostatke što su rezultat nekontroliranih uvjeta proizvodnje, ali definitivno postoji veliki potencijal“, rekao je dr.sc. Mario Bratulić iz Istre koji prije samog natjecanja održao edukaciju „Tehnologija proizvodnje kobasica“. Bratulić je bio i predsjednik peteročlanog ocjenivačkog žirija kojeg su sačinjavali i Milan Udovičić, proizvođač istarskih kobasica, tehnolog i senzorni analitičar, Anamarija Kusalo, direktorica TZ Župa Dubrovačka, te Filip Dimnić i Ivo Gale, kuhari i gurmani.

U cjelovečernjem programu je sudjelovao i tamburaški sastav KUD-a Stjepan Radić iz Pridvorja. 

Gusti od kobasica su edukacijsko - natjecateljski gastro događaj kojeg Agroturizam Konavle organizira po prvi put. Održani su u okviru projekta „Edukacijom do vlastitih ideja“ sufinanciranim od strane Ministarstva turizma a u cilju poticanja lokalnih poduzetnika, podizanje kvalitete suhomesnatih proizvoda i obogaćenja turističke ponude Konavala.

Popularni Članci