FRCAJU ISKRE U PLOČAMA Vučković izjave Krstičevića proglasila nebuloznima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Donedavna ministrica poljoprivrede Marija Vučković na svojem Facebooku je komentirala istup gradonačelnika Ploča Miša Krstičevića koji je rekao da su otvaranju Poduzetničkog inkubatora u Pločama nazočili neki koji nisu imali ništa s njegovim nastajanjem.

Njen status prenosimo u cijelosti.

"U američkoj politici postoji fraza “ALL politics is local”. Prilično utemeljena iz više razloga: pravi političar ne prodaje maglu oko patetične ljubavi prema svom kraju, ali nikad ne gubi želju nadzavičajne afirmacije područja iz kojeg dolazi; nadalje, uglavnom nije loše graditi karijeru počevši na lokalnim razinama, svladavati nova znanja i širiti vidike.

U kontekstu predstojećih parlamentarnih izbora, jučer se, vidim, razvila rasprava potaknuta, jasno ću kao predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Ploče ovdje istaknuti, nebulozom gradonačelnika Miše Krstičevića o ljudima koji su nazočili otvaranju Poduzetničkog inkubatora, a nemaju ništa s njegovim nastajanjem.

Prvo, na otvaranju su itekako bili ljudi koji su od početka do kraja radili na ovom projektu. Osmislili ga, pisali dokumentaciju, hvatali rokove za natječaje, sjedili pred vratima nadležnih službi satima kako bi dobili potvrde i suglasnosti, skupljali iskaze interesa, pisali elaborat o ekonomskoj opravdanosti i prigovore kad projekt ne bi prošao na natječaju. Među njima nije pločanski gradonačelnik, kad već inzistira na kriteriju sudjelovanja, što nikad ne bih spomenula da nije sam to tražio, računajući na prešućivanje agresije i standardnu pristojnost onih u koje upire prstom. Pri tome, neki od njih za razliku od njega nit’ su bili nit’ su se slikali na potpisivanju ugovora ili otvaranju radova. Ne živi se od stare slave i slika, a lijepo je katkad skromno obilježiti tragove rada, dobre suradnje ili zajedništva.

Otvaranju su, pored nas samopromotora, nazočili i neretvanski načelnici i gradonačelnici kako je to oduvijek kod skromnog obilježavanja događaja ili projekata u našem kraju. Izabrani su kao i on na neposrednim izborima, a demokracija se poštiva i kad nisi baš najsretniji njezinim rezultatima. To pločanski SDP još uvijek ne shvaća, pa redovito ne vrše primopredaje, ne čestitaju pobjedniku ako dolazi iz HDZa i ne daju govoriti predstavnicima županije na svečanom sjednicama ako ne dolaze iz redova SDP-a. Evo ovako, neretvanski načelnici i gradonačelnici su dobrodošli u naš grad kao i bilo koji drugi gosti iz cijele Hrvatske, bez obzira koje političke boje bili. To nikakvo stanje uma iz prošlog stoljeća neće spriječiti. Rekla bi ekipa, #NoPasaran ili ne passe pas." - napisala je Vučković.

Popularni Članci