'

EUROPSKI TJEDAN SPORTA Nacionalni dan - sportsko selo okupio građane u Metkoviću

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Metković je jučer bio u znaku sporta i zajedništva. 

Na igralištu "Iza Vage" održan je Nacionalni dan - sportsko selo u sklopu jubilarnog desetog izdanja Europskog tjedna sporta u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. Ovaj događaj, pod motom #BeActive, okupio je brojne sportske klubove i ljubitelje sporta, čineći Metković središtem sportskih aktivnosti u Dalmaciji.

Već od ranog jutra, sportski klubovi i vježbači pristizali su na igralište. Na samom početku dana ispunjenog sportskim aktivnostima, druženjem i zabavom, uvaženi gosti poput državnog tajnika Josipa Pavića, gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, pročelnice Županijske skupštine Žakline Marević, pozdravili su okupljene i istaknuli važnost sporta u svakodnevnom životu.

Program je bio ispunjen raznolikim aktivnostima, koje su predstavljali lokalni sportski klubovi, od rukometa i gimnastike, do juda i karatea. Svaki klub donio je dio svog sportskog duha i prikazao vještine koje su oduševile okupljene. Ženski rukometni klub Metković, s dugom tradicijom, otvorio je sportski program, dok su se kasnije predstavili i Gimnastički klub Neretva, Tenis klub Metković, Biciklistički klub Metković, Ženski nogometni klub Neretva, Nogometni klub Neretva, Pikado klub Komin, Rukometni klub Metković Zalmo te Biciklistički klub Relaks.

Poseban interes izazvali su Judo klub Dubrovnik 1966 i Športski karate klub Metković, čiji su članovi prikazali tehnike borilačkih sportova. Svi prisutni mogli su sudjelovati i u grupnom treningu Aktivne Hrvatske, koji je predvodio trener Patrik Kramarić. Ženski odbojkaški klub Metković i Omladinski nogometni klub Metković podsjetili su okupljene na važnost redovne tjelesne aktivnosti, dok su Hrvatsko Planinarsko društvo Gledevac Metković i Veslački klub Neretvanski Gusar unijeli avanturistički duh. Rukometna akademija Jerkovac, Boksački klub Metković i Ragbi klub Dubrovnik zatvorili su ovaj nezaboravan dan, podsjećajući sve prisutne da sport nije samo tjelesna aktivnost, već način života.

Događaj je naglasio važnost timskog rada i zajedništva, a Metković je pokazao kako sport može biti most između generacija, povezujući sve kroz zajednički cilj – zdrav i aktivan život.

Europski tjedan sporta organizira Ministarstvo turizma i sporta desetu godinu zaredom. Ova europska inicijativa, pokrenuta od strane Europske komisije, odvija se istovremeno u 40 država Europe, a cilj joj je potaknuti građane na bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću.

Popularni Članci