ČUVA SE OD ZABORAVA Održana još jedna Likovna kolonija u Trnovici (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Gordan Prišlić - Vjeverica
Linovna kolonija u pitoresknom mjestu dubrovačkog primorja, Trnovici, održana je jučer po 22. put. Mještani Trnovice, slikari i ljubitelji kolonije bore se da ova manifestacija ne padne u zaborav. 

Domaćini Likovne kolonije Trnovica Nevenka Grošeta, Pero Grošeta i Srećko Jarak dočekali su svoje već tradicionalne goste i prijatelje i ugostili ih u Trnovici gdje je po prvi put u sklopu Kolonije održano i predstavljanje primorske narodne nošnje. Tako je uz umjetnost, ova manifestacija dobila i još jednu notu, onu očuvanja baštine, tradicije i kulture Dubrovačkog primorja. 

Pjesnik Miho Đanović napisao je pjesmu povodom ovogodišnje Kolonije i u kojoj je spomenuo i školu koja je uređena zahvaljujući Likovnoj koloniji. 

Kao i svake godine, i ove se okupila velika ekipa, a među njima je bilo i mladih i onih nešto iskusnijih! Sudjelovali su tako Neno Kera i njegova unuka Iris Kapidžić, Maro Kriste, Luce Đuraš, Mišo Baričević, Valter Kožul, Nikola Musladin, Franica Čebirić, Luko Capor, Ivana Jovanović Trostmann, Pave Nobilo, Nikola Muslaedin, Dubravka Rathman, Abel Brčić, Jure Jovica, Marija Kluth, Jagoda Jakir, Stjepo Bokarica, Nino Dubčić i Mirica Dubčić, Nena Gligor, Maja Kovačević, Miro Stamatović, Eva Maria Gehrke. 

Popularni Članci