BROJ NOVOZARAŽENIH U PADU Korona situacija u županiji ide na bolje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ilustracija/PIXSELL
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 121 osobi iz Dubrovnika, 27 iz Orebića, 20 iz Župe dubrovačke, 18 iz Korčule, 17 iz Konavala, 14 iz Blata, sedam iz Vele Luke, pet iz Stona, četiri s Lastova, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Smokvice te jednoj iz Metkovića i Opuzena.

Izliječeno je 380 osoba: 173 iz Dubrovnika, 53 iz Župe Dubrovačke, 34 iz Metkovića, 27 iz Konavala, 23 iz Korčule, deset iz Ploča i Vele Luke, devet s Mljeta, sedam iz Orebića, šest iz Lumbarde, pet iz Blata i Stona, četiri iz Opuzena i Smokvice, tri iz Dubrovačkog primorja i s Lastova te jedna iz Kule Norinske, Pojezerja, Slivnog i Trpnja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 516 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 206 522 uzorka. 

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 63 osobe pozitivne na koronavirus, osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam je na respiratoru, a jedan pacijent je na kisiku.

U samoizolaciji je 2749 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Popularni Članci