UPLOVLJAVAT ĆE I U HRVATSKE LUKE MSC Cruises započeo s programom cijepljenja svojih članova posade

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
MSC Cruises ja danas objavio početak programa cijepljenja protiv Covida-19 za sve svoje članove posade. To će postati dodatni temeljni element vodećeg zdravstveno-sigurnosnog protokola ove kompanije koji već podržava djelovanje MSC Cruisesa od kolovoza prošle godine kada je prvi brod započeo s redovnom plovidbom. 

"Program je startao već jučer kada su cijepljeni zapovjednik broda MSC Bellissima, Giuseppe Maresca, i čitava njegova posada.

U ovoj početnoj fazi MSC Cruises će dati prednost članovima posade s 10 brodova koji su najavljeni u programu krstarenja za ljeto 2021. na Mediteranu i sjeveru Europe, onima koji bi trebali ponovno zaploviti Karibima iz američkih luka, kao i ostalima koji se pripremaju za ponovnu plovidbu. Posada perjanice flote, broda MSC Virtuosa, bit će cijepljena uoči prvog krstarenja iz Southamptona oko Ujedinjenog Kraljevstva s polaskom 20.05. 

Plan je da se čitava posada na brodovima MSC Cruisesa koji trenutno plove kao i na brodovima koji se pripremaju za početak plovidbe cijepi protiv Covida-19. Plan je razvijen i bit će ispunjen uz podršku niza državnih tijela, destinacija i subjekata privatnog sektora.

Gianni Onorato, izvršni direktor, MSC Cruises, rekao je: „Dok se naši brodovi pripremaju za doček sve većeg broja gostiju tijekom narednih tjedana i mjeseci, zadovoljstvo nam je najaviti da smo počeli sa sveobuhvatnim planom cijepljenja naše posade. Cilj nam je dodati još jednu razinu zaštite za njih same i goste koje će dočekati na njihovom odmoru dok predvodimo ponovno pokretanje industrije ovog ljeta.“

 „Naš zdravstveno-sigurnosni protokol je prošle godine omogućio siguran nastavak kružnih putovanja u globalnoj industriji, a ovaj program cijepljenja članova posade dodatno pokazuje našu predanost očuvanju njihove dobrobiti kao i one naših gostiju i zajednica koje će brodovi flote posjećivati u nadolazećim mjesecima.“

„Prošle godine smo se usredotočili i uložili značajna sredstva u zdravstveno-sigurnosni protokol te smo neumorno radili na angažiranju i ishođenju odobrenja niza vlasti kako bismo sigurno i odgovorno započeli s krstarenjima. Isti pristup smo zauzeli i kod cijepljenja naše posade – planiranje, pripremanje i provedba.“

MSC Cruises je prva veća kompanija u industriji kružnih putovanja koja je nastavila s međunarodnom plovidbom u kolovozu 2020. kada je perjanica flote, MSC Grandiosa, isplovila iz Genove na 7-noćno krstarenje Mediteranom. Kompanija je otad ugostila oko 65.000 gostiju na sigurnom i opuštajućem odmoru na moru.

Ovog ljeta će 10 brodova kompanije ploviti Mediteranom i sjeverom Europe na potvrđenim itinererima i lukama u Italiji, Malti, Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu uz plan dodavanja francuskih, španjolskih i ostalih luka kako sve više zemalja bude otvaralo svoje granice i ublažavalo ograničenja međunarodnih putovanja", stoji u priopćenju kompanije.

Dodajmo kako je MCS najavio dolazak dva kruzera u Dubrovnik sredinom lipnja. 

Popularni Članci