'

UEFA potjerala Nizozemca nakon osam minuta nadoknade u kojima je Hrvatska primila gol

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/Pixsell
Nizozemski sudac Danny Makkelie (41) neće više suditi na Europskom prvenstvu. Tako je odlučila UEFA nakon što je Nizozemac sudio na utakmici Hrvatske i Italije (1:1), koja je okončana ispadanjem Hrvatske u skupini Eura. Nizozemski portal AD objavio je kako se policijski inspektor Makkelie već vratio u Rotterdam.

Makkelie je na Euru sudio i utakmicu Njemačke i Mađarske (2:0) u skupini, a nakon utakmice Hrvatske i Italije stiglo je puno prigovora na njegov posao. Hrvatska je primila gol u osmoj minuti sudačke nadoknade, što je izazvao bijes hrvatske javnosti jer nitko ne može objasniti gdje je nizozemski sudac uspio skupiti spomenutih osam minuta, piše Index

Na Makkeliejevo suđenje buni se i Mađarska, koja je također ispala u skupini. Njezin izbornik Marco Rossi bunio se zbog pogotka Jamala Musiale jer je smatrao da je asistent Ilkay Gündogan prethodno napravio prekršaj u napadu. Za Makkelieja je ovo bilo drugo Europsko prvenstvo u karijeri, a sudio je i na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

Popularni Članci