Tri djevojke pronađene nakon deset godina zatočeništva

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ktla.com
Tri mlade žene koje su nestale prije desetak godina, a dvije od njih bile su tada malodobne, pronađene su žive u jednoj kući u Clevelandu, u središnjem dijelu SAD-a, objavila je policija u ponedjeljak, a pojedinosti njihova zatočenja nisu poznate no čini se da je jedna od njih u zatočeništvu rodila dijete, prenosi tportal.

„52-godišnji Ariel Castro, vozač školskog autobusa iz Clevelanda je uhićen“, objavila je policija u Clevelandu, javlja Reuters. Susjed Charles Ramsey ispričao je za televiziju ABC kako je uočio jednu od žena koja je vikala i pokušavala mahnito izaći iz kuće smještene u stambenoj četvrti u Clevelandu. Kada je prišao kući žena mu je vikala „pomozite mi izaći, ovdje sam odavna“ te je razvalio vrata i ona je ispuzala četveronoške „s djevojčicom u rukama“, prenosi AFP.

„Ja sam Amanda Berry. Bila sam oteta prije deset godina. Sada sam slobodna“, rekla je policiji koja je po dolasku otkrila u kući još dvije žene, Ginu DeJesus i Michele Knight. Sve tri su prebačene u bolnicu i čini se da su u dobrom zdravstvenom stanju. Amanda Berry bila je zadnji put viđena 2003., kada je izašla iz restorana gdje je radila, a tada je imala 16 godina.

Gina DeJesus imala je 14 godina kada je nestala po povratku iz škole 2004., navodi FBI. Michele Knight zadnji je put bila viđena kao 20-godišnjakinja blizu kuće svoga rođaka 2002. Istraga je u tijeku. Uhićenikov stric Caesar Castro, vlasnik trgovine u istoj ulici, kazao je novinarima kako je njegova obitelj rasla zajedno s obitelji DeJesus te da su 'svi šokirani' jer je nećaka poznavao 'kao dobrog momka' i glazbenika koji svira kontrabas.

Izvor: tportal

Popularni Članci