SVJETSKA EKSKLUZIVA Rimac je na Lovrijenac spustio i dva druga auta, postaje li Bugatti hrvatski automobil? (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Helikopter koji je tutnjao cijelo jutro Dubrovnikom nije prevozi samo Rimčevu već sada svjetski poznatu Neveru. Iako je sam Mate Rimac jutros objavio snimku helikopterskog leta njegove Nevere, nešto je i preskočio. Večerašnja premijera koju najavljuje tvrtka Rimac automobili očito će rezultirati potvrdom onoga o čemu se već dulje špekulira - da tvrtka Rimac automobili preuzima tvrtku Bugatti.

Kako je ranije ove godine već pisao Quattroruote.hr, Porsche je sudjelovao u novom krugu financiranja Rimac Automobila u kojem će proizvođač električnih superautomobila prikupiti 130 do 150 milijuna eura (157 do 181 milijun dolara), a kako je rekao tada Mate Rimac. Strateško ulaganje trebalo bi biti dovršeno za dva do tri mjeseca, rekao je Rimac u intervjuu za Automobilwoche, sestrinsku publikaciju Automotive News Europe. Porsche je tada imao 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima i tako je očito povećao svoj udio na gotovo polovicu u ugovoru kojim se realizirao  prijenos tvrtke Bugatti u portfelj hrvatskog proizvođača automobila.

Jedni od modela Bugattija koji su odmah po sljetanju prekriveni plahtom su bili Bugatti Chiron Pur Sport te najnoviji SUV Taycan.

Dubrovački dnevnik je tvrtki Rimac automobili poslao upit na ovu temu te ćemo ga naknadno i objaviti kada dobijemo odgovor.

Popularni Članci