ŠUGA U ZARI? Kupci prijavili simptome neugodne zarazne bolesti, inspekcija je na terenu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Kovacic/PIXSELL
Nakon što su neki građani prijavili da su dobili šugu nakon nošenja odjeće iz butige Zara u Podgorici, u Zaru je upućena sanitarna inspekcija, potvrdila je podgoričkoj Pobjedi direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Građani, piše Pobjeda, sumnjaju da su šugu dobili zbog nošenja odjeće iz Zarine butige, nakon čega im se pojavio osip na trbuhu ili na leđima.

„Inspekciji je stigla inicijativa i dodijeljena je sanitarnoj inspekciji. Kad se nadzor završi, obavijestit ćemo javnost o utvrđenom stanju“, kazala je Vujošević.

Pobjeda piše da je Institutu za javno zdravlje uputila pitanja ovim povodom, na koja čeka odgovor. Za sada je, kažu, neslužbeno potvrđeno da slučajeva šuge ima, ali da broj nije neuobičajen, prenosi Tanjug.

Šuga je zarazno oboljenje kože, prenosi se dužim direktnim kontaktom s kožom oboljelog ili korištenjem iste posteljine, odjeće ili donjeg rublja s oboljelom osobom. Najčešća tegoba je svrab koji je najintenzivniji noću. Promjene na koži mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu, ali se obično nalaze na rukama, ručnim zglobovima, laktovima, grudima, pazušnim jamama, u predjelu trupa i prepona.

Popularni Članci