STROGA PRAVILA KRUZERA Brod otplovio bez izletnika, putnici preživjeli pravu avanturu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Američki par našao se među devetero putnika koji su ostali nasukani na udaljenom afričkom otoku nakon što je njihov kruzer otplovio bez njih.

Jay Campbell i njegova supruga Jill kažu da ih je kruzer Norwegian Dawn napustio na São Tomé i Príncipeu 27. ožujka kada su zakasnili na povratak.

Ovaj par iz Južne Karoline bio je na 21-dnevnom krstarenju, a osmog dana putovanja od Cape Towna do Barcelone krenuli su na svoju treću turneju po otoku koji se nalazi oko 290 milja zapadno od kopna Afrike.

Kako se izlet oduljio, Jay je rekao da su kontaktirali operatera krstarenja kako bi obavijestili da će se vratiti kasnije od planiranog međutim, povratkom u luku, gdje je kruzer još bio usidren, kapetan ih je odbio pustiti da se ukrcaju jer su propustili rok u 15 sati, piše Metro.

Obalna straža São Tomé i Principe zatim je prevezla putnike do kruzera, ali kapetan im je ponovno zabranio ulazak.

Campbellovi su po povratku na otok brzo shvatili da nisu sami: bilo je tu još putnika kojima je zabranjen povratak na kruzer, uključujući četiri starija putnika, trudnicu i osobu u invalidskim kolicima.

Kasnije su se susreli s 80-godišnjom ženom koja je bila na zasebnoj turi koju je organizirala tvrtka za krstarenje, a koja je ostavljena nakon što je bila hospitalizirana jer je tijekom putovanja zadobila potres mozga.

Campbellovi su bili jedini članovi grupe koji su imali kreditne kartice pa su, tvrde, potrošili 5000 dolara na smještaj za grupu dok su planirali sljedeći korak.

Zahvalni su na gostoprimstvu lokalnih stanovnika i pomoći američkog veleposlanstva u Angoli. Na kraju, morali su letjeti u Gambiju u nedjelju kako bi se pokušali ponovno pridružiti krstarenju.

"Uistinu vjerujem da smo ponekad stavljeni na određena mjesta s razlogom i vjerujem da smo stavljeni na ovo mjesto zbog 80-godišnje žene koja je ostala sama", kazao je Campbell za ABC. "Što bi bilo s tom gospođom da nas nije bilo?'.

Norwegian Cruise Line priopćio je da je odgovornost putnika osigurati da se na vrijeme vrate na kruzer i da su vratili putovnice grupe nadležnim lučkim vlastima prije polaska.

"Iako je ovo vrlo nesretna situacija, gosti su odgovorni za povratak na brod u objavljeno vrijeme, koje se široko priopćava preko brodskog interkoma u dnevnoj komunikaciji i objavljuje neposredno prije izlaska s plovila", stoji u njihovoj izjavi.

"Naš tim blisko je surađivao s lokalnim vlastima kako bismo razumjeli zahtjeve i potrebne vize ako bi se gosti htjeli ponovno pridružiti brodu u sljedećoj dostupnoj luci", zaključili su, prenosi Net.hr.

Popularni Članci