'

SAD traže zabranu za pijane diplomate u UN-u

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.intlawgrrls.com
Nije neobično vidjeti delegate na sjednicama Petog komiteta UN-a koji pokazuju očite znakove teškog pijanstva stoga su Sjedinjene Američke Države zatražile da pijanim diplomatima bude zabranjen pristup debatama o budžetu u Ujedinjenim narodima, prenosi AlJazeera.

„Predlažemo da licima u alkoholiziranom stanju ubuduće bude zabranjen pristup prostorijama u kojima se raspravlja", rekao je pred budžetskim komitetom Generalne skupštine UN-a zamjenik američkog veleposlanika u UN-u, Joseph Torsella, a prenijela agencija Reuters.

Strateške prilike

"Moja Vlada je zaista zahvalna na strateškim prilikama koje su proizašle iz nekih dosadašnjih praksi, ali smatramo da praksu nazdravljanja šampanjcem treba odgoditi za prilike kad se sjednice završe uspješno“, Torsella.

Godišnje zasjedanje Komiteta UN-a za administrativna pitanja i budžet, koji se također naziva Peti komitet, obično se održava krajem prosinca, u vrijeme Božićnih praznika.

Debate tog Komiteta često prerastaju u maratonske sjednice, koje traju do duboko u noć.

Diplomati koji sudjeluju u tim sjednicama su za agenciju Reuters izjavili da nije neobično vidjeti delegate koji pokazuju očite znakove teškog pijanstva.

Izvor: AlJazeera

Popularni Članci