RADI EPIDEMIJE KORONAVIRUSA: MSC Cruises poduzima dodatne preventivne mjere

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: MSC krstarenja
MSC Cruises je radi epidemije koronavirusa u Kini poduzeo dodatne mjere predostrožnosti za zdravlje i dobrobit svojih gostiju i posade na svim brodovima flote.

MSC Cruises je proveo niz akcija od 24.01., a zbog najnovijeg razvoja situacije jučer su uvedene dodatne mjere u čitavoj floti. Iako nema slučajeva koronavirusa na brodovima u floti MSC Cruisesa, ove mjere predstavljaju dodatne korake za osiguranje zdravlja i dobrobiti svih gostiju i posade.

Gosti svih nacionalnosti moraju prije ukrcaja ispuniti upitnik kako bi se onemogućio ukrcaj svima koji su doputovali iz Kine ili su posjetili Kinu u posljednjih 30 dana. Svima koji su doputovali iz Kine ili su posjetili Kinu u posljednjih 30 dana bit će onemogućen pristup brodu;

Nad svim gostima i posadom se prije ukrcaja provodi obavezno beskontaktno termalno skeniranje, za svako krstarenje bilo gdje u svijetu, te će osobama sa znakovima ili simptomima bolesti poput vrućice (≥38C°) ili groznice, kašlja ili otežanog disanja biti onemogućen ukrcaj;

Pojačano provođenje zdravstvenih mjera na svim brodovima flote;

Gosti koji bi mogli imati simptome vrućice će biti izolirani u svojoj kabini, a iste mjere će se primijeniti na njihove bliske kontakte uključujući goste koji borave u istoj kabini i članove obitelji, kao i bilo kojeg člana posade koji je posluživao te goste.

Ove mjere su uslijedile nakon niza akcija poduzetih prošli tjedan. Gosti i posada koji su prošli tjedan putovali iz kontinentalne Kine su već pregledani prije ukrcaja te je od njih zatraženo da prijave brodskom medicinskom centru bilo koji simptom bolesti koji bi se eventualno pojavio.

MSC Cruises pomno prati javno zdravlje i sigurnosnu situaciju u svakoj regiji u kojoj njihovi brodovi plove od izbijanja koronavirusa u Kini. Kompanija se savjetuje s međunarodnim i lokalnim zdravstvenim ustanovama te slijedi njihove savjete i preporuke.

MSC CRUISES

Popularni Članci