Putnici kruzera 'Carnival Triumph' napokon na obali

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: telegraph.co.uk
Puna četiri dana kruzer je s 4229 putnika plutao u Meksičkom zaljevu dok su putnici zbog nestanka struje i vode bili dijelom prave agonije. Jutros oko 4 sata, uz pomoć tegljača kruzer je sretno stigao u Alabamu. Među putnicima bila su i tri Dubrovčana, zaposlenika broda.

Gerry Cahill, direktor kompanije, tijekom iskrcavanja je izjavio: „Ono što je meni trenutno najbitnije je ispričati se svim našim gostima. Nakon toga, prioritet će mi biti pomoći najviše što mogu da svi oni sigurno dođu svojim kućama.“

Iskrcavanje putnika dugo je trajalo, a do dolaska doma neki će morati još pričekati budući da dolaze iz gotovo svih krajeva svijeta. Jedna od putnica je izjavila: „Nisam ljuta. Više nemam snage biti ljuta, samo sam sretna što sam napokon na kopnu.“ Ostali su iznimno zahvalni na, kako kažu suosjećanju posade koja ih je tretirala savjesno i s velikom pažnjom. Ne okrivljuju kompaniju iako su uvjeti bili zastrašujući. 

Podsjetimo, kruzer se nasukao u nedjelju navečer, kada je došlo do kvara na motoru, a potom je izbio i požar. Putnici su četiri dana živjeli na kruzeru bez hrane, vode i struje, higijenski uvjeti bili su katastrofalni, a zbog nervoze među putnicima su nerijetko izbijali i okršaji.

Kompanija Carnival Corp, koja je ujedno bila vlasnik Costa Concordije, luksuznog kruzera u čijoj su havariji u siječnju prošle godine živote izgubile 32 osobe, obećala je svim putnicima povrat novca, kao i jedno besplatno putovanje na jednom od svojih kruzera.

Izvori: Telegraph.co.uk / Index.hr

Popularni Članci