'

Pušten na slobodu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Dvadesetogodišnji R.Š., osumnjičen za brutalno silovanje vršnjakinje, koje se dogodilo u studenom prošle godine u Podstrani, pušten je na slobodu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Student splitske ekonomije bio je u istražnom zatvoru od sredine studenog prošle godine.
S obzirom da su na splitskom tužilaštvu ispitali sve svjedoke tog događaja, zaključeno je da ga se pusti na slobodu jer više ne postoje zakonske osnove za njegovim držanjem na Bilicama.Odluku je u srijedu popodne formalizirao sudac Županijskog suda u Splitu Slavko Lozina.

Iako je R.Š. pušten na slobodu, istraga se nastavlja.

Podsjetimo, ovaj stravičan i brutalan čin dogodio se sredinom studenoga prošle godine.
Odmah nakon uhićenja u večernjim satima osumnjičenom je napravljen test na alkohol koji je izmjerio 1.44 promila u krvi. Tada je uzet i biološki uzorak za toksikološku analizu koja je pokazala kako nije konzumirao opijate.

Na upotrebu narkotika sumnjalo se zbog niza nerazješenih okolnosti koje su dovele do teškog i po život opasnog ozlijeđivanja studentice kojoj je život spašen liječničkom intervencijom. Studentica se u međuvremenu oporavila te je puštena na kućnu njegu. Međutim, još uvijek se ne sjeća što se točno dogodilo. Upravo zbog njene amnezije i neuobičajenih ozljeda, uzorci krvi uzeti su i od nje i od ostalih koji su bili u kući u kojoj se dogodio incident.

Svi svjedoci dali su svoje iskaze na državnom odvjetništvu u sklopu istrage.

R.Š. je u svojoj obrani negirao silovanje, a zanimljivo je da psihijatrisko vještaćenje osumnjičenog još uvijek traje iako je pušten na slobodu.


Izvor: Slobodna Dalmacija

Popularni Članci