PROVOKATIVNE I SKANDALOZNE PORUKE IZ TREBINJA 'Granate hrvatske paravojske zavile su nas u crno'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Trebinjelive
Zabrinjavajući pogled na stvarnost dolazi od susjeda u Trebinju koji su jučer obilježili takozvani napad na svoj grad.

Dubrovni je 1. listopada 1991. godine napadnut od strane pripadnika JNA, uz pomoć srpskih i crnogorskih rezervista. Napad je probudio Dubrovčane točno u 6:00 sati kad je više od 13 tisuća pripadnika jugoslavenske vojske, uz pomoć rezervista iz Srbije i Crne Gore, napalo područje Dubrovnika i jug Hrvatske s kopna, mora i iz zraka. Napadu puno brojnijoj i vrlo dobro naoružanoj sili suprostavilo se oko 750 slabo naoružanih branitelja, dragovoljaca i policije. Dubrovnik je naredna tri mjeseca prolazio kroz pakao i ratne strahote.

Riječ je o činjenicama koje su neosporne i poznate javnosti. No, trebinjski portal Trebinjelive jučer je donio vijest kako se stanovnici toga grada prisjećaju na najteži dan u modernoj povijesti grada. Sve se obilježilo na Humu takozvanom mjestu kako navode 'gdje su se vodile neke od najtežih ratnih borbi tokom devedesetih godina prošlog vijeka.'

"Zahvaljujući ovim herojima i svim borcima koji su učestvovali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu danas uživamo u slobodi, najvišem idealu modernog svijeta, svjesni i kategorični da mir nema alternativu i da je on naše opredijeljenje za vijekove vijekova", kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Kao da nije jasno tko je bio žrtva, a tko agresor nakon nepunih trideset godina. Poruke koje dolaze iz Trebinja skandalozne su najviše zbog nepriznavanja činjenica i isprike što je u konačnici preduvjet za pomirenje.

Popularni Članci