Potonuo tegljač na Atlantiku, kapetan broda je Hrvat

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Yout tube
KAKO je objavljeno na stranicama kompanije koja je vlasnica broda Bourbon Rhode, taj brod je potonuo. Na njemu je bilo 14 članova posade.

Spašene su tri osobe, a za 11 njih se traga. Kako javlja Večernji list, kapetan broda je Dino Miškić iz Šibenika.

Hrvatsko veleposlanstvo u Parizu u kontaktu je s Kriznim centrom Ministarstva za Europu i vanjskih poslova Francuske koje je potvrdilo da je brod francuske kompanije Bourbon Rhode doživio nesreću u teritorijalnim vodama Martiniquea, a kapetan je, prema navodima, hrvatski državljanin, priopćio je MVEP. 

Također, prema informacijama kojima MVEP raspolaže, kapetan broda je hrvatski državljanin, a među članovima posade nema drugih hrvatskih državljana, dodaje se u priopćenju. 

Objavljeno je da su pronađene tri osobe na čamcu za spašavanje, dok se za ostalima traga. Službenik ministarstva vanjskih poslova Ukrajine na Twitteru je potvrdio da su dva od tri spašena člana posade Ukrajinci, piše Index.hr.

Index podsjeća na raniju objavu u kojoj se navodi kako je spašavanje Bourbon Rhodea počelo 26. rujna. Jutros je objavljeno da je voda počela prodirati u brod koji se nalazi na putanji uragana. 

U večernjim satima potvrđeno je da je brod potonuo i da su spašena tri člana posade koje je uočio mobilizirani tim za spašavanje. Oni su trenutno pod medicinskim nadzorom tima jednog komercijalnog broda na koji su prebačeni. 

Nastavlja se potraga, a kako javlja tvrtka Bourbon, u čijem je vlasništvu brod, vremenski uvjeti se popravljaju.

Bourbon Rhode je dugačak 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran  za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.

Popularni Članci