POŠTOM STIGLE DVIJE BOMBE Predsjedniku Grupacije Lukšić poslali su pakleni paket, stradali policajci

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, YouTube, World Economic Forum
Čileanska policija traga za nepoznatom osobom koja je poslala paket bombu u sjedište tvrtke Quiñenco, čiji je predsjednik Andronico Lukšić, jedan od najbogatijih ljudi u Čileu koji je hrvatskog podrijetla, objavljeno je u ponedjeljak.

Dva paketa bombi iste izrade bila su zaprimljena u četvrtak u glavnom gradu Santiago de Chile, prvi u policijskoj postaji, a drugi u uredu Quiñenca, konzorciju u vlasništvu Grupacije Lukšić (Grupo Luksic), pišu 24sata.

Paket u policijskoj postaji eksplodirao je oko 13 sati po lokalnom vremenu i ozlijedio osmero policajaca, a drugi je identificiran prije nego je eksplodirao. 

Drugi paket, poslan u Quiñenco, bio je namijenjen Rodrigu Hinzpeteru, odvjetniku tvrtke koji je od 2010. do 2014. bio ministar unutarnjih poslova za mandata predsjednika Sebastiána Piñere. Nakon što je otkriven eksploziv zgrada kompanije bila je evakuirana.

“Duboko žalim zbog terorističkog čina u Čileu”, napisao je Andronico Lukšić na Twitteru. “Čile zaslužuje da odgovorni za ovaj kukavički čin, koji je za svaku osudu, ne prođu nekažnjeno”, dodao je.

Lukšić je u Čileu vlasnik rudnika, njegov konglomerat posluje i u financijskom i medijskom sektoru, a u Hrvatskoj je Lukšić grupa jedan od najvećih ulagača u turističkom sektoru.

Podsjetimo, Grupacija Lukšić posjeduje niz vrijednih nekretnina u Dubrovniku.

Popularni Članci