POLICIJA UPALA NA KORONA PARTY Zbog straha od drakonske kazne skočio kroz prozor

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mup RH
U Njemačkoj policija po gradovima diljem države ne popušta s kontrolom provođenja propisanih zakona i epidemioloških mjera. Najnoviji slučaj iz Mönchengladbacha, grada u njemačkoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, pokazuje koliko su kazne i sankcije za prekršitelje mjera ozbiljne.

Presseportal.de piše da su u tom gradu u noći na nedjelju policajci došli na intervenciju. Pozvali su ih iznervirani susjedi u ulici Viersener Straße i to oko 35 minuta nakon ponoći jer su oni htjeli spavati dok je u jednom od susjednih stanova trajala žestoka fešta.

Policajci su pokucali na vrata stana 32-godišnjaka koji je pripremio zabavu za svoje društvo te večeri. No, on je zbog straha pobjegao kroz prozor koji se nalazio na visini od šest metara. Pri doskoku vlasnik stana je završio sa slomljenim gležnjevima pa je prevezen u bolnicu.

Usput je od policije dobio odgovarajuću kaznu.

Slučaj iz gradića Warendorf u istoj pokrajini pokazuje koliko Nijemci pokušavaju divljati i tulumariti unatoč epidemiološkim mjerama i zabranama. Proteklog vikenda je tamo policija intervenirala zbog tuluma na parkiralištu pokraj lokalnog bazena.

Policija je uhvatila 61 prekršitelja, a dio partijanera okupio se malo kasnije nešto dalje, gdje su ih drugi put u istoj noći policajci hvatali. Kazne je dobilo 19 osoba. Policija je “razbila” zabavu i u Mannheimu kada su policajci upali u stan gdje se feštalo. Prijestupnike su morali tražiti po stanu i okolici te su uhvatili njih 15.

U srijedu su pak policajci u Heidelbergu, nešto iza 1 nakon ponoći, na stepenicama zgrade zatekli žene i muškarce koji su pušili marihuanu i ispijali alkohol, prenosi Net.hr.

Bila je riječ o 20. rođendanu jednog od mladića u društvu. U izvješću je policija navela da je “izvjesni 26-godišnji mladić mogao jako nagrabusiti u pravosudnom sustavu” jer su mu pronašli više paketića “trave” i 24 tabletice ecstasyja.

Naime, Nijemci u prekršaju bježe kao ludi od policije jer su kazne za prekršitelje mjera ogromne. Samo za nenošenje maske kazna je 250 eura, a za organizaciju nedopuštenih skupova slijedi kazna do 25.000 eura. Valja podsjetiti da u Njemačkoj za višestruke prekršitelje postoje i tzv. “Covid kaznionice”.

Popularni Članci