Policija u Crnoj Gori traga za dječakom kojeg je odnijelo more

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitateljica
Crnogorska policija traga za 13-godišnjim dječakom iz Herceg Novog kojeg je u utorak navečer oko 22 sata odnijelo more sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom.

Načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) Žarko Lukšić kazao je za Vijesti.me da su sinoć oko 23 sata obaviješteni od Sektora granične i pomorske policije iz Herceg Novog da je maloljetnika odnijelo more dok je s prijeteljem boravio na šetalištu.

Spasilačke ekipe koje tragaju za dječakom bore se s izuzetno teškim uvjetima na moru. U potragu se uključilo i plovilo EKO-1 UPSUL-a. Očekuje se da će se vremenski uvjeti opet pogoršati u narednim satima.

Udari juga koji su izmjereni na meteo stanici Obosnik u Boki sinoć su dostizali brzinu od čak 50 čvorova (skoro 100 kilometara na sat) zbog čega su zabilježeni veliki valovi i to ne samo na otvorenom moru, već i u zaljevu. Vjeruje se kako jedan od tih valova odnio maloljetnika koji je bio na jednom najizloženijih dijelova šetališta.

Potraga dječakom traje od sinoć, a u njoj sudjeluju pripadnici policije, Regionalni centar za obuku ronilaca i podvodno deminiranje iz Podgorice i UPSUL. U potrazi sudjeluju i vatrogasci, prenosi Večernji list.

Popularni Članci