'

Papa otkrio zašto je uzeo ime Franjo

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Jeste se naradili, ha?" - poručio je na prvom susretu brojnim okupljenim novinarima Papa Franjo i odmah ih osvojio. Biranim i lijepim riječima govorio je o novinarskom poslu, a pokazujući koliko razumije potrebu sedme sile za novim informacijama, baš je danas odlučio otkriti zašto je uzeo ime Franjo.

Aula Paola VI u Vatikanu jutros je bila prepuna. Gotovo 6 tisuća novinara stiglo je na prvi susret s novim Papom, a svetoga su oca pozdravili dugim pljeskom. "Hvala vam na vašem radu proteklih dana, naradili ste se. Znam da je bilo teško. Takav je vaš posao, težak i naporan", poručio je Papa.

"Ali jedna posebna pozornost je posvećena istini, dobroti i ljepoti i to nas zbližuje, nas i vas jer Crkva postoji upravo kako bi komunicirala tu istinu i ljepotu u osobi", rekao je Papa.

Odlučio je baš danas otkriti zašto je odabrao ima Franjo. "U trenutku kada su objavili rezultat glasovanja, jedan od kardinala, moj dobar prijatelj iz Sao Paola, Cláudio Hummes zagrlio me, poljubio i rekao: Ne zaboravi siromašne." To mi je odzvanjalo u glavi i naravno, sjetio sam se Franje Asiškog", kaže Papa. "Sjetio sam se i koliko ima ratova i koliko je svijetu potreban mir. Zato Franjo - zbog mira i zbog siromašnih", otkrio je Bergoglio.

Media servis

Popularni Članci